Ako sa pripraviť na SCIO testy?

13. 11. 2023 | Rady maturantom

Ako sa pripraviť na SCIO testy?Čakajú ťa tento rok prijímacie skúšky na vysokú školu? Je ich súčasťou test od spoločnosti SCIO? Pokiaľ si si 2krát odpovedal(a) áno, čítaj ďalej.

Testy spoločnosti SCIO využíva desiatky škôl na Slovensku a v Českej republike ako súčasť svojho prijímacieho konania. Pre mnohých žiakov sú ale strašiakom, keďže ich delia od ich vysnívaného miesta na vysokej škole. S dobrou prípravou sa však nie je čoho báť. Aké sú možnosti prípravy?

Internetové kurzy

Ako už z názvu vyplýva, na testy sa dá pripraviť aj z pohodlia domova a vlastným tempom pomocou online kurzov. Spoločnosť SCIO ponúka prípravu na test Všeobecných študijných predpokladov (VŠP), Obecních studijních předpokladů (OSP) a Základů společenských věd (ZSV). Druhé dva testy sú častou súčasťou prijímacích skúšok na české vysoké školy. Najlacnejší online kurz je príprava na test Všeobecných študijných predpokladov, ktorý stojí 17 EUR. Druhé dva, teda príprava na test Obecních studijních předpokladů a Základů společenských věd stoja 29 EUR každý. Kurzy zamerané na VŠP a OSP obsahujú desiatky lekcií, stovky úloh, vysvetlenie rôznych metód riešenia úloh, ale aj všetky typy úloh, s ktorými sa žiaci v testoch môžu stretnúť. Kurz zameraný na ZSV obsahuje 69 lekcií, viac ako 1 000 úloh, úlohy použité v minulých testoch, súhrnné vysvetlenie filozofie, sociológie, psychológie, politológie, práv, európskej integrácie, moderných dejín a ekonómie. Okrem týchto kurzov ponúka spoločnosť SCIO aj online kurz Komplexný prehľad SŠ matematiky. Kurz je určený žiakom, ktorí plánujú absolvovať SCIO test z matematiky, ale zároveň aj všetkým, ktorí budú z matematiky maturovať či matematika bude súčasťou ich prijímacích skúšok. Cena tohto kurzu je tiež 29 EUR.

Tlačené publikácie

Pokiaľ si skôr tip, ktorí sa radšej učí z kníh, tak cvičebnice spoločnosti SCIO sú ideálnou cestou. Rovnako ako u internetových kurzov je možné získať prípravu na test Všeobecných študijných predpokladov (VŠP), Obecních studijních předpokladů (OSP) a Základů společenských věd (ZSV). Cvičebnice ponúkajú teóriu, testy z minulých rokov, ale aj vyhodnotenie pomocou percentilu, vďaka čomu zistíš svoje šance v porovnaní s ostatnými. Cena za cvičebnicu VŠP je 24 EUR a za cvičebnice VŠP a ZSV je 34 EUR.

Kurzy s lektorom

Pokiaľ máš radšej individuálny prístup a čaká ťa test Všeobecných študijných predpokladov, tak môžeš využiť poslednú možnosť od spoločnosti SCIO. Kurzy budú prebiehať koncom novembra a začiatkom decembra v Bratislave, Košiciach a v Prešove. Kurzami žiakov sprevádzajú vyškolení lektori, ktorí vysvetľujú, ako k jednotlivým úlohám pristupovať, ale zároveň poskytujú individuálne rady. Kurz prebieha v malých skupinách s pomocou tlačených materiálov. Cena kurzu he 130 EUR.

Pokiaľ ťa teda čakajú SCIO testy a zaujala ťa niektorá z možností, ako sa na ne pripraviť, neváhaj a navštív webové stránky scio.sk pre viac informácií. Prvý termín ostrých SCIO testov je už v decembri a čím skôr začneš s prípravou, tým lepšie pre teba.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme

Veľká zmena v maturite z matematiky? Možno už čoskoro

Veľká zmena v maturite z matematiky? Možno už čoskoro

Minister školstva, vedy, výskumu a športu, Tomáš Drucker, prišiel s návrhom, ktorý by zásadne zmenil systém maturít z matematiky. Chce ho totiž priblížiť formátu, aký majú maturity z cudzích jazykov, teda takému, v ktorom bude viac úrovní. Odôvodňuje to tým, že nie každý žiak potrebuje rovnakú úroveň: „Žiaci by nerobili len jednu skúšku z matematiky, …

Ako sa nezblázniť z prihlášok, dní otvorených dverí a prijímačiek?

Ako sa nezblázniť z prihlášok, dní otvorených dverí a prijímačiek?

S novým rokom prichádza pre mnohých stredoškolákov obdobie plné rozhodovania sa, prihlášok, návštev DOD, platieb a mnoho ďalších vecí, ktoré súvisia s budúcim nástupom na vysokú školu. Najdôležitejšie na tomto období sú ale termíny! Termín dní otvorených dverí, termíny prihlášok, termín prijímacích skúšok a ďalšie. Pokiaľ zvažujete viac vysokých škôl, odrazu vás tieto termíny zavalia …