Príroda je naša učebňa

2. 2. 2022 | PR články

Fakulta ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo ZvoleneMá zmysel študovať prírodné procesy priamo v teréne? My sme presvedčení, že áno! Fakulta ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo Zvolene (FEE TUZVO) ponúka svojim študentom aj takéto možnosti. Študijné programy na fakulte sú popretkávané terénnymi cvičeniami, kurzami a praktickou výučbou. Sme hrdí na spoluprácu s renomovanými odborníkmi a organizáciami, ktoré sú autoritami v oblasti ekológie, ochrany prírody a environmentálnych vied. Je pre vás štúdium viac než sedenie na prednáškach? Dobre sa obujte a vyrazte s nami von, do prírody!

Fakulta ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo Zvolene

Fakulta ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo Zvolene

Unikátne štúdium – unikátne študijné programy

FEE TUZVO je jedinou vysokoškolskou vzdelávacou inštitúciou na Slovensku s výsostným zameraním na ekológiu a environmentálne vedy. Vo vede a vzdelávaní komplexne pokrýva problematiku v oblasti ekológie krajiny, lesných, poľnohospodárskych a urbánnych ekosystémov či všeobecnej ekológie. V environmentálnych vedách  prehlbuje znalosti dôsledkov výrobných technológií na životné prostredie,  ekologickej kvality materiálov a pripravuje odborníkov v oblasti environmentálnej forenznej kriminalistiky. Študenti si majú možnosť vybrať z nasledujúcich akreditovaných študijných programov:

Na fakulte ponúkame moderné a alternatívne formy výučby. Veľmi si zakladáme na individuálnom prístupe k študentom, podporujeme ich nápady a vytvárame podmienky na ich realizáciu. Študenti majú možnosť rozhodovať a zasahovať do chodu či smerovania fakulty.

Spolupráca s praxou už počas štúdia

Okrem množstva výučby v laboratóriách alebo v prírode, FEE TUZVO ponúka prepojenie znalostí s praxou už počas študentského života. Súčasné problémy životného prostredia si vyžadujú riešenia podložené adekvátnymi vedomosťami, originalitou a schopnosťou pozerať na svet z inej perspektívy. Študenti sa počas štúdia aktívne zapájajú do vedeckého programu fakulty, vypracovávajú zadania vyplývajúce z konkrétnych environmentálnych výziev. Výsledky svojej práce prezentujú na rôznych fórach určených pre odbornú alebo laickú verejnosť.

Fakulta ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo Zvolene

Študenti sa učia spolupracovať v tímoch, ktoré sú svojou odbornosťou široko koncipované. Študentské aktivity pomohli prispieť k vytvoreniu rôzne zameraných funkčných zón a projektov pre odborné organizácie. Sme hrdí najmä na priestory podporujúce biodiverzitu opeľovačov, zóny zmierňujúce klimatické extrémy a vytvorenie priestorov pre vypestovanie lokálnych produktov (foto Včelí bufet, vyvýšené záhony). Školské a široká plejáda mimoškolských aktivít vytvára vynikajúci študentský kolektív, ktorý je inšpiráciou a hnacou silou zlepšovania fakulty.

Fakulta ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo Zvolene

Prečo študovať vo Zvolene?

Fakulta má strategické umiestnenie v priestore Slovenska. Geograficky je všade blízko a preto štúdium rôznych ekosystémov je na dosah. Panónske dubové háje, tajomné pralesy alebo majestátne horstvá, to všetko je len kúsok od nás. Fakulta má výborné dopravné spojenie so všetkými mestami a je ľahko dostupná vlakom, autobusom, autom (alebo bicyklom). Naše univerzitné štúdium má dlhú tradíciu siahajúcu až k prvej akadémii v Rakúsko-Uhorsku.

Ste pripravení prijať výzvu a prísť študovať na Fakultu ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo Zvolene? Podajte si elektronickú prihlášku na niektorý z akreditovaných študijných programov do 31. 3. 2022.

Viac informácií o možnostiach štúdia na FEE TUZVO a jeho výhodách sú uvedené na našej webovej stránke.

Ďalšie informácie o FEE TUZVO:

FB: https://www.facebook.com/FEE.TUZVO,
Instagram: tuzvo.fee_fakulta_ekologie,
Youtube: Fakulta ekológie a environmentalistiky