Sviatky pokoja a skúškového

23. 12. 2021 | Študentský život

Sviatky pokoja a skúškového Vianočné sviatky sú pre vysokoškolákov, na rozdiel od ich stredoškolských kolegov a tých na základnej škole, omnoho viac študijne náročné. Je to obdobie konca semestra a blížiaceho či niekde prebiehajúceho skúškového.

Všetci sa určite zhodneme, že je veľmi dôležité si cez sviatky najmä dobre oddýchnuť, bez ohľadu na to, že školské povinnosti klopú na dvere. V staršom článku sme priniesli pár tipov Ako si užiť Vianoce a nezblázniť sa zo skúškového? Lepšie zvládnuť skúškové obdobie počas Vianočných sviatkov sa dá možno aj vďaka odmeňovaniu sa, vďaka vhodnému rozvrhnutiu študijného plánu či dobrému rozdeleniu si času, aby mohol študent stráviť pár dní nič nerobenia, a to bez výčitiek svedomia.

Ak si však chcete cez sviatky naozaj oddýchnuť, no nemať pocit úplnej prokrastinácie a váľania šuniek, môžete spojiť príjemné s užitočným. Pozeranie televízie môže byť aj prospešnou aktivitou, keď pôjde o poučný, dokumentárny film či seriál. Môžete urobiť niečo, čo ste naozaj dlho odkladali, pretože práve cez sviatky dokáže byť na to ideálny čas. Do kategórie spojenia užitočného s potrebným určite patrí spánok. Spánok je pre organizmus tak veľmi dôležitý a s rukou na srdci si určite viacerí môžu povedať, že ho počas školy dosť zanedbávajú. Obdobie sviatkov, kedy netreba nikam vstávať a nikam nie je potrebné sa ponáhľať, je skvelým časom na dobehnutie zameškaného a dopriatie telu dostatku spánku. S vyspatou mysľou pôjde aj učenie ľahšie. Tráviť čas s blízkymi, vybehnúť s nimi do prírody či počúvať pri akejkoľvek forme pohybu podcast alebo audioknihu, spôsobov ako si oddýchnuť, no zároveň čas stráviť užitočne je naozaj mnoho.

Pre tých, ktorí si uvedomujú, že vyplnenie každej sekundy nejakou aktivitou nie je nevyhnutné,  ani trochu čistej prokrastinácie neuškodí, telo a myseľ si potrebujú na chvíľu oddýchnuť a vypnúť, aby sa mohol študent do skúškového pustiť v plnej sile.

Odhliadnuc od toho, ako budete tráviť čas voľna, Vám v mene nášho portálu prajeme pokojné a požehnané Vianočné sviatky a úspešný vstup do nového roku 2022, ktorý veríme, prinesie skvelé príležitosti, študentské a najmä životné úspechy!

Ďalšie články k téme