V septembri sa uskutoční Národná konferencia mládežníckych parlamentov

28. 8. 2022 | Aktuality

Národná konferencia mládežníckych parlamentovAsociácia krajských rád mládeže (AKRAM) usporadúva v polovici septembra v Martine Národnú konferenciu mládežníckych parlamentov, mestských a obecných rád mládeže. AKRAM je organizácia združujúca krajské rady mládeže z celého Slovenska, a tak podporuje aktivity mladých ľudí a ich participáciu na spoločenskom dianí.

Konferencia je určená členom už existujúcich mládežníckych parlamentov, členom mestských a obecných rád mládeže, ich koordinátorom a rovnako aj mladým ľuďom, ktorí parlament len plánujú založiť. Cieľom konferencie je podporiť fungovanie týchto mládežníckych organizácií a motivovať ich členov k ďalšiemu fungovaniu a rozvoju. Ďalším cieľom je pomocou príkladov dobrej praxe z fungovania rôznych mládežníckych parlamentov a rád po celom Slovensku ukázať, aký veľký dosah na spoločnosť a postavenie mladých ľudí v nej môže takýto parlament mať.

Možno aj v tvojom okolí je práve takýto parlament či rada mládeže, ktoré jednak združujú mladých ľudí, ale zároveň ich aj rozvíjajú pomocou rôznych workshopov či školení. Zároveň častokrát v spolupráci s krajom, mestom či obcou organizujú rôzne podujatia.

Pokiaľ by ťa takáto príležitosť zaujala, určite sa porozhliadni vo svojom okolí, či takýto parlament alebo rada už v tvojom okolí nepôsobia a pokiaľ ešte nie, Národná konferencia mládežníckych parlamentov, mestských a obecných rád mládeže je skvelým začiatkom.


podpora@vysokeskoly.cz