Letná klimatická akadémia je späť

23. 7. 2023 | Aktuality

Letná klimatická akadémiaPrezidentská kancelária v spolupráci so Zastúpením Friedrich-Ebert-Stiftung na Slovensku organizuje už druhý ročník Letnej klimatickej akadémie. Po úspešnom prvom ročníku dostane aj tento rok 25 mladých ľudí možnosť rozvíjať svoj potenciál v oblasti ochrany klímy a zelenej tranzície. Letná škola je určená vysokoškolákom vo veku 18 až 26 rokov. Tento rok sa na ňu môžu vybraní účastníci tešiť od 20. do 25. augusta 2023.

Téma životného prostredia je prezidentke Zuzane Čaputovej veľmi blízka a patrí medzi jednu z priorít od počiatku jej pôsobenia v prezidentskom úrade. Práve letná škola je jednou z foriem, akým sa kancelária snaží mladú generáciu v tomto smere rozvíjať.

Vybraní účastníci sa môžu tešiť na odborné prednášky, exkurzie a workshopy pod vedením expertov s profesionálnymi skúsenosťami v oblasti klimatickej zmeny. Rovnako ako v minulom roku, nebude v programe chýbať ani stretnutie s prezidentkou Slovenskej republiky.

V minulom roku účastníci absolvovali napríklad prednášku od Juraja Zámkovského z združenia CEPA Priatelia Zeme, ktorý hovoril o spravodlivej zelenej transformácii. Lucia Korbelyiová s Marekom Fracerom z Platformy Circular Slovakia hovorili o cirkulárnej ekonomike ako o nástroji zelenej tranzície. Okrem zaujímavých prednášok je Letná klimatická akadémia aj o workshopoch. V minulom roku tak účastníci absolvovali workshop s Metropolitným inštitútom Bratislavy, na ktorom si vyskúšali úlohu samospráv pri mitigácii a adaptácii či mali možnosť navštíviť rezidenciu nemeckej veľvyslankyne v SR.

Letná škola nie je len skvelou skúsenosťou a príležitosťou pre mladých vysokoškolákov, ale aj vďaka projektom ako je tento si Slovensko vychováva novú generáciu, ktorá pretvára a bude pretvárať našu spoločnosť k lepšiemu.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme