Podcast roku 2023 pozná svojich víťazov

10. 7. 2023 | Aktuality

Podcast roku 2023Podcasty sú stále neoddeliteľnou súčasťou mediálneho sveta a prinášajú nám veľké množstvo nových informácií a vedia byť veľkým pomocníkom aj pri štúdiu. Či už ide o tematické podcasty, ktoré sa podrobnejšie venujú jednotlivým oblastiam alebo o pravidelné spravodajské, ktoré nám každý deň prinášajú aktuálne informácie, každý máme tie svoje. V stredu 28. júna prebehlo oceňovanie tých najlepších a pre milovníkov podcastov je to ako odovzdávanie Oscarov.

Ceny sa odovzdávali v rôznych kategóriách.

Pokrok 

Kategória zameraná na biznis, vzdelávanie a posun vpred. Tejto kategórii kraľuje už známy podcast Dejepis Inak, ktorý je audio verziou populárneho YouTube kanálu s rovnomenným názvom. Podcast sa venuje rôznym historickým témam v zaujímavom kontexte. Ďalšími ocenenými bol Vedátorský podcast a za ním Mozgová atletika. Na 4. mieste sa umiestnil podcast Rádia Expres Počúvam sa a 5. miesto obsadili Búrači gastromýtov.

Rozhľad 

Kategória, v ktorej sa hľadal najlepší podcast, ktorý odráža dianie doma a vo svete. Víťazom je podcast Denník SME Dobré ráno. Podcast sa venuje najnovšiemu dianiu u nás aj vo svete a vždy keď sa niečo deje, tak práve to je miesto, kde sa o problematike dozviete viac. Za ním sa umiestnil podcast Braňo Závodský Naživo, Rozhovory ZHK, Denník N Podcasty a V redakcii.

Zo života 

Najrozkročenejšia kategória, ktorá sa venuje témam „zo života”. Víťazom sa stal podcast Nevyhorení magazínu Forbes. Podcast sa venuje dôležitej téme duševného zdravia a prináša aj rozhovory s mnohým ľudmi, ktorých duševné zdravie trápilo. Podcast odpovedá aj na otázky, ktoré nás mnohých trápia, ale bojíme sa ich opýtať. Hneď za ním je populárna Sexulána výchova, na 3. mieste je podcast Simony Salátovej 90-60-90, Gyncast a Vizita od Denníka SME.

Ateliér

Ako už z názvu kategórie vyplýva, tu kraľujú všetky umelecké a historické artefakty. Prvé miesto obsadilo Trochu inak s Adelou. Podcast, v ktorom sa môžete tešiť na rozhovory s najzaujímavejšími hosťami populárnej talkshow Adely Vinczeovej. 2. miesto obsadil podcast tak bolo, za ním Dejiny Deníka SME, ŠtB: Prísne tajné a na 5. mieste je Knižný kompas s nielen tipmi na knižné novinky.

Vypínač

Kategória oddychoviek. Víťazom je Piatoček, satirický podcast Denníka SME, ktorý je správnym štartom do oddychového víkendu. Druhé miesto získalo Vražedné psyché, za ním sa umiestnil podcast Doktor má Filipa, Kriminálne spisy a Nezhasínaj!

Počas školského roka častokrát nemáme čas hľadať nové podcasty a zväčša počúvame tie najobľúbenejšie. Leto je ale ideálnym časom na objavovanie noviniek a rozširovanie svojej podcastovej knižnice. Podcasty sú navyše ideálnym formátom na letné cestovanie, relaxovanie pri vode či na počúvanie pri akejkoľvek letnej aktivite.


podpora@vysokeskoly.cz