Príďte sa pýtať – Gaudeamus Praha

4. 1. 2016 | Aktuality

Stále neviete, na ktorú vysokú školu by ste chceli ísť a už vám „prihára pod zadkom“? Alebo ste rozhodnutí, ale máte ešte pár otázok? Tak to nemôžete chýbať 26. a 27. januára v Prahe na európskom veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus.

Počas dvoch dní je pre študentov v Hale č. 4 Výstavišťa PVA Expo Praha – Letňany pripravených mnoho stánkov jednotlivých vysokých škôl z Česka, Slovenska, ale aj zahraničia či prednášky týchto škôl.

Študenti najmä tretích a štvrtých ročníkov stredných škôl sa na veľtrhu dozvedia, kam po maturite, ako sa na vysokú školu dostať, kde je to najvýhodnejšie, na ktorý odbor majú predpoklady, kde a za akých podmienok môžu študovať v zahraničí a veľa ďalších dôležitých informácií. Môžu sa porozprávať priamo so zástupcami jednotlivých škôl, ktorí im odpovedia na všetky otázky a poskytnú rôzne propagačné materiály školy.

Pre tohtoročný, v poradí deviaty ročník Gaudeamus je pripravená napríklad možnosť zadarmo si urobiť elektronický test „Na čo sa hodíš?“, poradenstvo o štúdiu vo Veľkej Británii, Gaudeamus Guide – mobilná aplikácia ako interaktívny sprievodca veľtrhom, prehľad študijných smerov, slovník vysokoškolských pojmov či poradenský a informačný servis. A to nie je všetko. Návštevníci sa môžu tešiť tiež na sprievodné programy Veda pre život či Tailor Made Study Abroad.

Všetky informácie sú dostupné na webovej stránke akcie www.gaudeamus.cz.

Ďalšie články k téme