Študentov na internáte UK Mlyny čakajú novinky

22. 10. 2023 | Študentský život

Študentov na internáte UK Mlyny čakajú novinky Svoj život na Mlynoch si pamätá veľa študentov. To a samotný čas sa podpísalo na vzhľade a aj funkčnosti internátu. Avšak starým priestorom bude už čoskoro koniec a dokonca prvé zmeny je vidieť už teraz. Internát má prejsť rekonštrukciou infraštruktúry, ale aj samotných izieb.

V súčasnosti sú prerobené kúpeľne v bunkách, v ktorých býva 5 študentov, ale posun je vidieť už aj v spoločných kuchyniach, kde sú nové linky a umývadlá. Okrem týchto, na prvý pohľad zjavných zmien, boli vymenené už aj rozvody a ústredné kúrenie, takže sú nové aj radiátory. Najbližšie čaká internát zateplenie strechy a fasády a okrem toho výmena okien a balkónových dverí.

Renovácia izieb sa bude tiež realizovať, ale až v ďalších fázach. Podľa slov Jany Duračinskej, prorektorky UK pre majetok a investície je však nutné realizovať obnovu postupne: „Samozrejme, je veľmi dôležité najskôr vymeniť infraštruktúru a následne môžeme riešiť kuchynky, elektrospotrebiče a podobne. Čo študent, samozrejme, uvidí, bude nový nábytok, podlahy a premaľované steny.”


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme