Vodičák zadarmo? Áno, ale nie na osobné autá

2. 11. 2023 | Aktuality

Vodičák zadarmo? Áno, ale nie na osobné autáÚstredie práce pripravuje nový projekt, vďaka ktorému budú môcť uchádzači a záujemcovia o zamestnanie získať vodičák zadarmo. Podľa hovorkyne Ústredia práce, Marianny Šebovej, by mal byť projekt spustený na začiatku roku 2024.

Dôležité je však poznamenať, že táto podpora nie je určená záujemcom o vodičské preukazy skupiny B, ktoré sú na osobné autá do 3,5 tony a prepravujú maximálne 8 osôb. Cieľom je zvýšiť počet kvalifikovaných vodičov na ostatné typy vozidiel.

Záujemcovia o vodičský preukaz musia splniť dve podmienky. Prvou je správne vyplnená žiadosť a druhou je registrácia na úrade práce ako záujemca o prácu alebo ako uchádzač o prácu. Vďaka tomuto rozdeleniu na uchádzačov a záujemcov môžu o vodičský zdarma požiadať aj zamestnané osoby, ľudia na materskej či študenti strednej alebo vysokej školy.

Pokiaľ ťa teda láka práca, kde potrebuješ vodičský preukaz (okrem klasického, teda na skupinu B), neváhaj, výplň žiadosť a zastav sa na úrade práce.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme