Ako sa vysporiadať s rozhovormi, ktoré nám nie sú príjemné?

10. 10. 2023 | Aktuality

Olympiáda kritického mysleniaV živote sa ocitneme v mnohých situáciách a rozhovoroch, ktorým by sme sa v ideálnom svete najradšej vyhli. To však bohužiaľ nie vždy ide, a preto musíme vedieť, ako reagovať tak, aby nevznikol zbytočný konflikt. O tom vie aj Férová nadácia O2, ktorej záujmom je, aby ľudia vedeli nájsť spoločnú reč. Preto finančne podporuje projekty a iniciatívy, ktoré sa týmto témam venujú.

Jednou z nich je aj Olympiáda kritického myslenia pre žiakov a učiteľov, o ktorej ste si mohli už aj u nás prečítať. Olympiádu kritického myslenia zastrešuje Slovenská debatná asociácia, na čele ktorej stojí Ondrej Schütz. Práve s ním vznikli dva rozhovory v magazíne O2, Sóda, na tému hľadania spoločnej reči s ostatnými. V jednom z nich mu redakcia zadala 7 situácií, na ktoré mal navrhnúť vhodnú reakciu tak, aby sa predišlo konfliktu a eskalácii situácie.

Napríklad vedeli ste, že pri žiadaní vyššieho platu vie významne pomôcť vaša príprava argumentov a dôvodov, prečo by ste zvýšenie mali dostať? Riaditeľ SDA odpovedá aj na to, ako reagovať na otázku, koho budeme voliť, či ako vyriešiť situáciu s nahnevanou susedkou, keď o ôsmej večer skladáme doma nábytok.

Viac sa môžete teda dozvedieť v magazíne O2.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme