Ceny internátov budú opäť rásť

28. 11. 2023 | Aktuality

Ceny internátov budú opäť rásť Ubytovanie na internátoch je stále populárnou voľbou vysokoškolského ubytovania. Avšak aj napriek tomu, že ubytovanie na internáte stále patrí k lacnej alternatíve ubytovania, aj táto služba zdražuje v dôsledku inflácie a nárastu nákladov na energie.

Nemýlite sa, pokiaľ máte pocit, že ste o zdražovaní internátov počuli nedávno. Obvykle k zdražovaniu dochádza na začiatku akademického roka. To však už nie je pravidlom pre študentov ubytovaných na bratislavských internátoch v Mlynskej doline. Tých sa ďalšie zdražovanie bude týkať znova od nového roka. Nová cena internátov bude v rozmedzí 82 až 174 eur a nárast pre TV Markíza zdôvodnila hovorkyňa Univerzity Komenského v Bratislave Tatiana Zaťková: „Len náklady na elektrinu vzrástli v roku 2022 oproti roku 2019 o 78 %.” 

Aj keď sa ceny za internáty zvyšujú, stále je táto možnosť ubytovania cenovo najdostupnejšou variantou pre študentov. Otázkou je, kedy sa ceny vyšplhajú tak vysoko, že súčasne relatívne dobrý pomer ceny a výkonu už nebude tak výhodný a študenti si budú viac a viac ochotní priplatiť rozdiel za ubytovanie v súkromí a záujem o internáty začne klesať.


podpora@vysokeskoly.cz