Olympiáda kritického myslenia pracuje na vylepšeniach

15. 8. 2023 | Aktuality

Olympiáda kritického mysleniaOKM je skratkou pre Olympiádu kritického myslenia, ktorú organizuje Slovenská debatná asociácia. Olympiáda reaguje na nedostatok vzdelávania v oblasti kritického myslenia a mediálnej gramotnosti mladých ľudí. Súťažiaci dostávajú zadania na rozpoznanie dezinformácií, učia sa správne argumentovať, zlepšujú svoje schopnosti v čítaní grafov a mnohé ďalšie.

Tento školský rok prebehol jej 2. ročník a záujem účastníkov narástol až na takmer 6000. S tým súvisia aj nároky na organizáciu celej súťaže a navyše sa organizátori snažia skvalitňovať celú súťaž a vyhodnocovanie odpovedí súťažiacich je podstatnou súčasťou.

Organizátori sa preto rozhodli zamerať práve na túto oblasť a na jej zdokonalenie osloviť verejnosť a organizujú hackathon. Nevyhnutnou súčasťou olympiády sú otvorené otázky, teda také, na ktoré súťažiaci odpovedajú vlastnými slovami.

Opravovanie takýchto otázok je však pri takom množstve súťažiacich časovo a ľudsky náročné. Preto je cieľom hackathonu vymyslieť aplikačné prostredie pre automatizáciu opravovania textových odpovedí. Organizátori ponúkajú možnosť prísť s vlastným riešením či otestovať pripravené modely.

Veríme, že v ďalších ročníkoch bude počet účastníkov aj naďalej rásť a takéto aktivity im budú zlepšovať zážitok z celej súťaže.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme