Študentské písomné práce sa môžu stať minulosťou

10. 12. 2023 | Aktuality

Umela inteligenciaDiskusia o využívaní umelej inteligencie je už niekoľko mesiacov veľkou témou aj pre akademickú obec. Študenti totiž podľa mnohých využívajú AI na to, aby za nich napísala práce. S týmto zneužívaním umelej inteligencie súhlasí aj vedenie Fakulty podnikohospodárskej Vysokej školy ekonomickej v Prahe.

Nakoľko podľa fakulty dokáže AI napísať bakalársku prácu, ktorú nie je možné rozpoznať od tej skutočne písanej študentom, budú namiesto toho študenti spracovávať projekt. U toho je to vraj už omnoho jednoduchšie. Môže ísť o odbornú študijnú stáž v zahraničí v kombinácii s podrobnou správou o nej, účasť na výskumnom projekte alebo o podnikateľský projekt.

K takejto zmene dochádza zatiaľ len na tejto vybranej fakulte VŠE. Akú majú však bakalárske a diplomové práce budúcnosť je otázkou. Možno práve ten krok je jedným z prvých smerom k zmene.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme

Hľadáš prácu? Kariérne veľtrhy ti pomôžu s výberom

Hľadáš prácu? Kariérne veľtrhy ti pomôžu s výberom

Veľtrhov alebo inak výstav z jedného odvetvia je veľké množstvo. V tomto období prebiehajú napríklad aj veľtrhy vysokých škôl, kde sa jednotlivé vysoké školy predstavujú stredoškolákom. Veľtrhom vysokých škôl je napríklad aj Online veletrh Vysokeskoly.cz, ktorého sa budeš môcť zdarma zúčastniť už 22. až 23. novembra z pohodlia domova. Takýchto veľtrhov existuje však veľké množstvo …

Používaš Google účet? Tak zbystri

Používaš Google účet? Tak zbystri

Prevádzkovateľov e-mailových účelov a úložísk je niekoľko. Jedným z najznámejších, ak nie najznámejším je spoločnosť Google. Práve služby Google využíva v dnešnej dobe asi miliarda ľudí. Okrem známeho e-mailu môžu užívatelia využívať funkcie ako je vytváranie dokumentov, kalendár či cloudové úložisko. Mnohé z týchto funkcii využívajú študenti pre potreby svojho štúdia, čo dokazuje aj to, …