Zaujíma ťa čo sa deje okolo nás? Zapoj sa do občianskych konzultácií

13. 8. 2023 | Aktuality

Platforma make.orgPlatforma make.org je občianskym nezávislým projektom, ktorý má za cieľ zapájať verejnosť do chodu spoločnosti a prepájať ju s orgánmi verejnej moci. Platforma pravidelne vypisuje témy konzultácií, do ktorých sa verejnosť môže zapojiť svojimi návrhmi, a tak vyjadriť svoj názor na sociálne otázky. Konzultácií sa zúčastnilo už 9,3 milióna účastníkov a účastníčok a bolo predložených 291 054 návrhov.

V súčasnosti prebieha konzultácia EurHope – Ako môžeme všetci spoločne vybudovať Európu schopnú reagovať na výzvy zajtrajška? Táto rozsiahla konzultácie vyzýva mladých ľudí, aby vyjadrili svoje očakávania ohľadom budúcnosti. V súčasnosti je v konzultácii 2 386 návrhov a 387 481 hlasov. Okrem predkladania návrhov môže každý reagovať na tie už niekým predložené, či hlasovať o obľúbených návrhoch. Medzi súčasnými návrhmi sú návrhy týkajúce sa zavedenia spoločnej európskej minimálnej mzdy, či prijatia prísnejších opatrení v oblasti ochrany životného prostredia alebo zavedenia povinnej účasti na voľbách do Európskeho parlamentu a stovky ďalších. Táto konzultácia prebieha ešte do 30. septembra, teda do tohto času môžu užívatelia z celej Európskej únie pridávať návrhy a hlasovať o nich.

Či už máte záujem aktívne sa zúčastniť konzultácií alebo len sledovať aktivitu iných účastníkov, je dobré vedieť, že takáto platforma existuje a občania majú možnosť prezentovať svoje návrhy na zlepšenie spoločnosti okolo nás.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme

Noc divadiel 2023

Noc divadiel 2023

Už túto soboru 18. novembra sa v rôznych kútoch Slovenska uskutoční Noc divadiel. Ide o 14. ročník podujatia európskeho významu, ktoré sa tento rok nesie v znamení hesla „Sen noci divadelnej“. Noc divadiel je akcia snažiaca sa priniesť divadlo bližšie k divákom. Prezentuje divadlo tvorivým spôsobom, a to v netradičnom časovom rozpätí vo večerných a nočných hodinách. Noc divadiel je jedinečné podujatie, …