Škola, ktorú môžete študovať ako po strednej, tak aj o 15 rokov neskôr

1. 3. 2022 | PR články

Unicorn UniversitySpojenie pracovného a študijného života je v posledných rokoch stále častejšie. Ako na to? Chce to správny time-management, dobre nastavené priority a hlavne vysokú školu, ktorá je s vami na rovnakej lodi.

Nástup do práce neznamená, že sa vám automaticky zavrú dvere k štúdiu. Súkromná vysoká škola Unicorn University funguje v Česku od roku 2007 a vyučuje bakalárske a magisterské študijné programy v oblasti IT, biznisu a dátovej analýzy. Zakladá si na osobnom prístupe a praktickej výučbe, a preto umožňuje štúdium popri práci. „Naše bakalárske a magisterské študijné programy je možné skombinovať s pracovnými povinnosťami, čo väčšina študentov kombinovanej formy veľmi kvituje,“ hovorí Marek Beránek, riaditeľ Unicorn University. Študenti si napríklad ako povinnú prax môžu nechať uznať svoje zamestnanie, pokiaľ je relevantná k študovanému programu.

Práve to využil Radek Dolejš, študent kombinovanej formy programu Softwarový vývoj. „Rozhodol som sa, že si chcem doplniť chýbajúce štúdium, ktoré som predtým nedokončil. Vtedy som nemohol skĺbiť prednášky s prácou, a keď som videl, že na Unicorn University to nie je problém, ihneď som to využil,” spomína.

Radek Dolejš už dvadsať rokov pracuje v IT odvetví a v spoločnosti Unicorn má na starosti tím o 14 ľuďoch. „Zameriavame sa aj na vzdelávanie a poskytovanie supportu kolegom, ktorí vyvíjajú softvér,“ popisuje. Aj vzhľadom na to, že jeho práca je manažérsky náročná, bolo pre neho veľmi dôležité nájsť školu, ktorá mu bude pracovne vychádzať v ústrety, čo Unicorn University spĺňa. Preto sa prihlásil na bakalársky odbor Softwarový vývoj. „Je to naozaj o individuálnom prístupe. Do školy chodím väčšinou cez víkend a všetky dôležité termíny majú aj náhradné varianty. Čo sa týka skúšok, máme možnosť robiť ich podľa našich časových možností.

Unicorn University

Hybridné triedy sú výhodou

Škola má navyše všetky materiály dostupné online, čo je podľa Dolejša taktiež veľkou výhodou. „Kombinácia podcastov, videozáznamov z prednášok a seminárov plus online kurzov a kníh je úplne dostačujúca,“ vymenúva a dopĺňa: „Ako rýchlo bola škola schopná prejsť do online režimu počas pandémie, bolo skvelé.

Radek Dolejš v rámci svojej práce tiež jeden čas pomáhal v nábore a mal možnosť stretnúť sa s čerstvými absolventmi Unicorn University. „Keď prišiel vyštudovaný človek z Unicorn University, bola to záruka kvality,“ hovorí.

Radek Dolejš bude mať čoskoro štúdium za sebou, ale aj vďaka všetkým vyššie spomenutým skutočnostiam je rozhodnutý, že v ňom bude pokračovať v magisterskom programe. „Dám si napríklad rok pauzu, pretože mám deti, rodinu a prácu. Ale potom budem chcieť určite ďalej študovať.“ Hneď však dodáva, že Unicorn University nie je škola, ktorá by bola jednoduchá. „Ak však má človek odhodlanie a je ochotný tomu venovať čas a úsilie, dá sa to zvládnuť.

Ďalšie články k téme