Študentka Natália: "Škoda auto Vysoká škola bola láska na prvý pohľad"

31. 10. 2023 | PR články

Škoda auto Vysoká školaNatália Korcoňová pochádza z Bánoviec nad Bebravou, kde študovala na strednej škole, Obchodnej Akadémii v Trnave. Na vysokoškolské štúdium si vybrala súkromnú Škoda Auto Vysokú školu v Českej republike a zvolila si štúdium v anglickom jazyku. Čo ovplyvnilo jej výber? Odkiaľ sa dozvedela o tejto škole? Je so svojím výberom spokojná, splnila ŠAVŠ jej očakávania a čo sa jej na škole najviac páči? A aké skúsenosti získala počas svojej šesťmesačnej povinnej stáže v indickom meste Pune?

Natália, prečo ste si pre svoje štúdium vybrali práve Škoda Auto Vysokú školu?

Prvýkrát som o Škoda auto Vysokej Škole počula na Gaudeame v Bratislave a bola to láska na prvý pohľad. Mojim hlavnými podmienkami pre štúdium na vysokej škole bolo štúdium v angličtine a to že ŠAVŠ má v programe aj semester povinnej praxe mi prišlo ako skvelý bonus. Získať vedomosti a zároveň prax je predsa balík, ktorý sa neodmieta. Spolu s učiteľmi z praxe, množstvom projektov na ktorých sa podieľa a priamou spoluprácou so Škoda Auto mi Škoda auto Vysoká škola prišla ako správna voľba.

Síce som stále ešte len v bakalárskom štúdiu, už teraz viem, že môj výber bol správny. Možnosti, ktoré som vďaka štúdiu získala sú neporovnateľné. Či už možnosť vycestovať, pracovať v spoločnosti Škoda Auto alebo sa podieľať na rôznych projektoch.

Škoda auto Vysoká škola

Aké sú výhody tejto školy a ste spokojná so svojím výberom?

Ako som už spomínala, som viac ako spokojná. Vďaka škole mám možnosť praxovať hneď na niekoľkých oddeleniach v spoločnosti Škoda Auto, čo mi prinieslo veľké výhody v porozumení súvislostí či už v spoločnosti alebo v rámci výučby. Množstvo príležitostí vycestovať, či už v rámci študijného alebo pracovného programu Erasmus. Spolupráca v rámci výučby s rôznymi oddeleniami firmy Škoda auto ale aj oddeleniami ŠAVŠ. Pre mňa týchto spoluprác bol hneď niekoľko. Z pomedzi prvých sa mi naskytla príležitosť byť súčasťou focus group a tak sa nepriamo podieľať na aktivitách ŠAVŠ na sociálnych sieťach ale aj v rámci školských aktivít ako napríklad DOD alebo školský ples. Deň otvorených dverí som si užila ako hosť, kde som porozprávala o svojej skúsenosti či už s prijímacím procesom, adaptáciou na škole ako aj celkovom fungovaní. Na opak, na plese som mala možnosť hostí previesť pestrým program ako moderátorka. Takže sami môžete vidieť, že skúseností ktoré som vďaka ŠAVŠ získala sú viac ako bohaté a ja nemôžem nič iné, len našu školu odporúčať všetkými desiatimi.

Povinnú stáž ste strávili v Indii. Aké skúsenosti ste si priniesli z polročnej stáže v spoločnosti Škoda Auto Volkswagen India Private Limited v indickom meste Pune a čo ste sa z tejto krajiny naučili?

V septembri 2022 nám, ako študentom Škoda Auto Vysokej Školy, začala povinná päťmesačná prax v rámci štúdia. Pre mňa v tej chvíli začalo aj šesťmesačné dobrodružstvo v indickom meste Pune, kde sídli firma Škoda Auto Volkswagen India Private, ktorá sa zameriavala na predajné a marketingové aktivity nie len značky Volkswagen ale aj Audi, Porsche či Lamborghini.

No moje dobrodružstvo nepozostávalo len z pracovných aktivít, aj keď tých bolo kopec a boli veľmi zaujímavé a náučné. Víkendy som trávila či už spoznávaním okolia mesta Pune alebo ochutnávania indickej kuchyne, ktorá je príznačná svojimi výraznými chuťami, či už ide o štipľavé alebo sladké jedlá. Taktiež som spolu s ďalšími stážistami objavovala aj vzdialenejšie miesta ako je dovolenková oblasť s plážami Goa, alebo historický Jaipur či technologický a IT hub Bengaluru a kopec iného. Tiež sme si zaleteli na neďaleké Maldivy, kde sme strávili tri dni v raji na plážach a silnom slniečku, pri pozorovaní podmorského života.

Škoda auto Vysoká škola

Pre mňa bola táto skúsenosť veľmi obohacujúca, či už z pracovného či osobnostného hľadiska. Naučila som sa, že je veľmi dôležité poznať a rešpektovať rôzne kultúry, čo mi veľmi pomôže aj pri pracovných skúsenostiach, nakoľko už je mnoho firiem multikultúrnych.

Škoda Auto Vysoká škola je súkromná vysoká škola, ktorú v roku 2000 založila spoločnosť Škoda Auto a.s., najväčší výrobca automobilov v Českej republike. Výučba prebieha v českom alebo anglickom jazyku, v dennej alebo kombinovanej forme v Mladej Boleslavi alebo v Prahe a je založená na individuálnom prístupe. Bakalárske štúdium trvá 3,5 roka a jeho súčasťou je finančne ohodnotená povinná prax v 5. semestri, ktorú študenti absolvujú u špičkových zamestnávateľov nielen v Českej republike, ale aj v zahraničí.

Ďalšie články k téme

Kam za praxou na vysokej škole? Na Fakultu techniky TUZVO!

Kam za praxou na vysokej škole? Na Fakultu techniky TUZVO!

Fakulta techniky Technickej univerzity vo Zvolene je jednou z tých fakúlt, ktoré ťa spoľahlivo pripravia na prax. Štúdium na tejto fakulte totiž nie je len o prednáškach v prednáškových miestnostiach a o štúdiu kníh v knižnici. Študenti Fakulty techniky Technickej univerzity vo Zvolene sa s praxou stretávajú už od prvého ročníka. Hodnotnou súčasťou praxe je aj …

Študuj a zlepšuj Slovensko!

Študuj a zlepšuj Slovensko!

Dvojitá kvalita potravín je na Slovensku veľmi diskutovanou témou. Navyše patrí k témam ako politika, futbal či hokej, teda k takým, na ktoré sú odborníci úplne všetci. Ty sa však môžeš stať skutočným odborníkom a môžeš prispievať k skvalitňovaniu tohto odvetvia na Slovensku, a to vďaka štúdiu na Fakulte biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v …