Staňte sa expertom na les

4. 12. 2023 | PR články

Budova-Lesníckej-fakulty-TUZVO

Komplikovaný ekosystém, akým je les a porozumenie všetkému, čo sa ho týka, nie je jednoduchá disciplína. S tým ale rozhodne nemajú problém študenti a absolventi Lesníckej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene. Práve Lesnícka fakulta TUVZO je jedinou vysokoškolskou vzdelávacou inštitúciou na Slovensku, ktorá sa venuje problematike lesníctva. Fakulta ponúka celkom 19 študijných programov na všetkých 3 úrovniach vysokoškolského štúdia. Záujemcovia si tak môžu vybrať z 2 bakalárskych programov, ktoré môžu následne rozvíjať na inžinierskej úrovni a doktorandské štúdium ponúka aj príležitosti vo vedeckej dráhe.

Absolventi Lesníckej fakulty TUZVO majú skvelý predpoklad pre dobré uplatnenie sa v odbore. Okrem unikátnosti zamerania fakulty tomu napomáhajú aj podmienky, ktoré na Slovensku máme. Vedeli ste, že až 40 % nášho územia tvoria lesy? Vzhľadom na rozlohu a rôzne stupne ochrany sú odborníci na problematiku lesa u nás viac než žiadúci. Čo to ale znamená v praxi? Už po absolvovaní bakalárskeho štúdia je možné nájsť uplatnenie napríklad v orgánoch štátnej správy lesného hospodárstva, v odboroch, ktoré sa orientujú na ekologické a ekonomické využívanie lesov, na Ministerstve pôdohospodárstva SR či Ministerstve životného prostredia SR, ale aj v súkromnom sektore so zameraním na kynológiu, zbrane a strelivo, a ďalšie.

Výuka na Lesníckej fakulte TUZVOVýuka na Lesníckej fakulte TUZVO

Obvykle absolventi bakalárskych programov pokračujú na inžinierske štúdium, kde môžu rozvíjať a prehlbovať svoje znalosti z bakalárskeho štúdia. Dobrou správou je, že štúdium na Lesníckej fakulte TUZVO pripravuje svojich študentov na to, aby mohli pôsobiť priamo v teréne, ale rovnako, aby boli skvelými manažérmi podniku.

Uplatnenie po skončení štúdia môže byť jedným zo zásadných faktorov, ktoré môžu mať vplyv na výber konkrétneho študijného odboru. Výhodou je, že na stránkach LF TUZVO je možné nájsť podrobný popis uplatnenia absolventov každého z ponúkaných odborov a vďaka tomu si vytvoriť predstavu o tom, či by vás bavilo nielen štúdium, ale aj následná práca.

Pokiaľ vás teda láka vysoká škola, z ktorej budete mať tie najlepšie predpoklady pre dobré uplatnenie v praxi, tak Lesnícka fakulta Technickej univerzity vo Zvolene je tou správnou voľbou.

Ďalšie články k téme

Správny výber vysokej školy je prvým a môže byť posledným krokom k dobrej práci

Správny výber vysokej školy je prvým a môže byť posledným krokom k dobrej práci

Na Slovensku študuje na vysokej škole viac ako 130 tisíc študentov a každý rok úspešne svoje štúdium skončí približne 40 tisíc absolventov. Úspešné absolvovanie vysokej školy však nie je garanciou dobrého uplatnenia v praxi a už vôbec nie je garanciou uplatnenia v odbore. Podľa štatistík je to približne len 50 % absolventov, ktorí sa uplatnia …

Zaujímaš sa o environmentalistiku a ekológiu? TUZVO je presne pre teba!

Zaujímaš sa o environmentalistiku a ekológiu? TUZVO je presne pre teba!

Životné prostredie je veľkou spoločenskou témou a nie je sa čomu diviť. Popularitu má najmä medzi mladou generáciou, ktorá sa jej aktívne venuje, ale skutočných odborníkov na túto problematiku nie je tak veľa. Pokiaľ ťa teda zaujíma životné prostredie a chceš sa mu venovať nielen vo voľnom čase, ale aj v škole a následne v …

Študuj a zlepšuj Slovensko!

Študuj a zlepšuj Slovensko!

Dvojitá kvalita potravín je na Slovensku veľmi diskutovanou témou. Navyše patrí k témam ako politika, futbal či hokej, teda k takým, na ktoré sú odborníci úplne všetci. Ty sa však môžeš stať skutočným odborníkom a môžeš prispievať k skvalitňovaniu tohto odvetvia na Slovensku, a to vďaka štúdiu na Fakulte biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v …