Prekročte rámec tradičného vzdelávania s Unicorn Vysoká škola

1. 9. 2023 | PR články

Ak chcete uspieť v oblasti IT a podnikania v dnešnom digitálnom svete, výber správnej vysokej školy je kľúčový. Unicorn Vysoká škola je bránou do epicentra tejto digitálnej revolúcie a svojim študentom má skutočne čo ponúknuť. Pre tých, ktorí hľadajú vysokú školu, ktorá poskytuje nielen teoretické vedomosti, ale aj praktické nástroje na dosiahnutie úspechu v oblasti IT a podnikania, je Unicorn Vysoká škola tou správnou voľbou.

Súkromná Vysoká škola Unicorn vznikla ako reakcia na dynamický vývoj v oblasti informačných technológií a rastúci dopyt po odborníkoch na IT a manažérske pozície. Zatiaľ čo mnohé vysoké školy sa zameriavajú na odovzdávanie informácií, Unicorn Vysoká škola stavia na prepojení teoretických vedomostí s praxou. Študentom ponúka bakalárske a magisterské programy, ktoré sú navrhnuté tak, aby zodpovedali aktuálnym potrebám trhu, či už v oblasti vývoja softvéru, podnikového manažmentu, aplikovanej ekonomiky alebo softvérového inžinierstva. Výučba prebieha aj prostredníctvom hackathonov, workshopov alebo spolupráce na reálnych projektoch, čo študentom poskytuje cenné skúsenosti a zaručuje, že štúdium neukončia s prázdnym životopisom.

Študujte odkiaľkoľvek

Unicorn Vysoká škola nemá bežnú univerzitnú atmosféru. Jej filozofia odráža dynamiku moderného vzdelávania, v ktorom je kľúčová flexibilita. Okrem tradičných denných a kombinovaných foriem štúdia je prvou školou v krajine, ktorá ponúka plne online štúdium. Je to ideálna možnosť pre tých, ktorí si nemôžu dovoliť pravidelne dochádzať do Prahy, potrebujú kombinovať štúdium s inými aktivitami alebo žijú v zahraničí. Všetky študijné materiály – od streamovaných prednášok až po študijné skriptá, ktoré sú tiež dostupné online a bezplatne.

Osobný prístup k študentom

Ruka v ruke s tým ide aj osobný rozvoj. To, čo Unicorn Vysokú školu odlišuje od ostatných, je schopnosť vcítiť sa do každého študenta, spoznať jeho osobný príbeh, ambície a kariérne ciele. “Každý učiteľ vychádza v ústrety,” vyzdvihuje špičkový športovec a študent Josef Hasman. Dodáva, že pôvodne sa hlásil na inú školu. “Neumožnili mi skĺbiť školu a vrcholový šport, hoci mi to sľúbili. Ešte v ten deň som zavolal na študijné oddelenie Unicorn Vysokej školy, kde mi milá pani pomohla s odoslaním prihlášky a vysvetlila mi všetko, čo som potreboval vedieť o škole a študijnom programe,” spomína. Dnes oceňuje najmä kreatívne vyučovanie v podobe workshopov a hackathonov. “Nie je to len o učení sa látky naspamäť,” dodáva.

Od teórie k praktickým skúsenostiam

Vďaka silným vzťahom so spoločnosťami ako Microsoft, KPMG, Unicorn, Kentico, Komerční banka Allianz a mnohými ďalšími majú študenti možnosť absolvovať povinnú šesťmesačnú stáž v popredných firmách v Českej republike a pracovať na reálnych projektoch. Vďaka takejto príprave nie je prekvapujúce, že takmer 98 % študentov si nájde zamestnanie už počas štúdia. To je aj prípad absolventa Františka Raszyka, ktorý získal stáž v spoločnosti Microsoft, kde v súčasnosti pracuje. Priznáva, že to bola jeho vysnívaná firma od chvíle, keď dostal svoj prvý počítač. “Unicorn Vysoká škola vám nezaručuje, že dostanete prácu, že budete viesť ľudí alebo dokonca celú firmu. Poskytne vám však vzdelanie, nástroje, kontakty a pomocnú ruku,” hovorí.

Unicorn Vysoká škola ponúka aj ďalšie možnosti a príležitosti, ktoré presahujú rámec tradičného areálu. Ak niekto hľadá skúsenosti mimo Českej republiky, môže využiť program Erasmus+ a študovať alebo absolvovať pracovnú stáž v zahraničí. Zaujímavý je aj program Double Degree, stáž v CERN-e vo Švajčiarsku alebo štúdium v češtine a angličtine.

Prihláška na Unicorn Vysokú školu je otvorená do konca septembra, čo znamená, že stále máte možnosť nastúpiť do tejto prestížnej vzdelávacej inštitúcie.


miska.podpora@vysokeskoly.sk

Ďalšie články k téme