Príjemné miesta na učenie v Bratislave

7. 3. 2020 | Študentský život

Potrebujete sa sústrediť na učenie, no na internáte stále niekto búcha, vŕzga, púšťa hudbu, nahlas sa smeje alebo vydáva iné nepočúvateľné zvuky, pri ktorých sa neviete koncentrovať? Vtedy je jediným riešením pobalit študijné materiály a vybrať sa do ulíc Bratislavy nájsť príjemnejšie miesto na vzdelávanie.

Knižnice

Azda najideálnejším miestom na učenie sú knižnice. Nielenže tam nájdete vytúžené ticho, v prípade potreby budete mať po ruke množstvo kníh, ktoré sa vám k učeniu môžu zísť. Knižníc je v Bratislave niekoľko, stačí si len vybrať – Univerzitná knižnica, Akademická knižnica UK, Mestská knižnica, Staromestská knižnica,…

Kaviarne

Tých je v Bratislave nespočetne. Väčšie, menšie, v rôznych štýloch, v lete aj s terasami, rušnejšie aj prázdne, so stoličkami, kreslami aj gaučami… Každý si môže nájsť takú, ktorá mu bude vyhovovať, stačí len trochu pohľadať. V dnešnej dobe je už takmer samozrejmosť, že je v podniku aj pripojenie k wifi, a tak by nemal byť problém ani s týmto. K učeniu si tiež môžete objednať nejaký nápoj, prípadne zákusok či poriadne jedlo. Záleží len od výberu „miesta činu“.

Parky

Keď je pekné počasie, netreba len sedieť dnu. Pobyt na čerstvom vzduchu môže učeniu len pomôcť, aj keď vo vonkajšom prostredí sa môže nájsť viac podnetov, ktoré budú kradnúť vašu pozornosť od učenia. Park na Záhradníckej ulici, kde je busta Ľudovíta Kukorelliho, nábrežie za Euroveou pri Dunaji, Námestie slobody,…Vhodná môže byť aj hocijaká lavička v menej rušnej časti mesta.

Príroda

Ak sa chcete úplne zbaviť ruchu mesta, treba svoje kroky namieriť do prírody. Aj veľké hlavné mesto ponúka tiene stromov, lesný vánok či žblnkanie vody v jazere. Čo tak si to namieriť na Železnú studničku? Alebo k Štrkoveckému jazeru? Dobrou voľbou môže byť aj Kuchajda alebo Zlaté piesky. Vybrať sa ale môžete aj k Devínu a do okolia hradu, na Sandberg či na Kolibu.

Učiť sa dá v podstate kdekoľvek. Záleží len od toho, aké podmienky k tomu potrebujete či aké počasie vonku práve je. Vyskúšajte rôzne miesta a určite natrafíte na to pravé pre vás, kde vám učenie nepôjde „ako po masle“, ale ešte lepšie.

Ďalšie články k téme