Tieto banky vám ponúkajú výhodné účty

15. 7. 2017 | Študentský život

Potrebujete si založiť výhodný účet, na ktorý by vám mesačne mohli rodičia posielať peniaze alebo vám naň bude chodiť výplata z brigád? Rôzne slovenské banky ponúkajú balíky produktov pre mladých ľudí a my sme ich pre vás zmapovali.

výhodné bankovné účty

Tatra banka – Študentský účet

Študentský účet si v Tatra banke môžete otvoriť len s občianskym preukazom. Ak ste vo veku od 15 do 20, máte jeden účet zadarmo. V prípade, že máte viac ako 20 rokov je potrebné, aby ste pracovníkom tejto banky priniesli potvrdenie o dennom štúdiu, na základe ktorého vám bude otvorený bezplatný študentský účet. Medzi najväčšie výhody tohto účtu patrí napríklad mobilná aplikácia Tatra banky, služba MobilePay, Internet banking či možnosť sporiť si na vlastnom účte. Peniaze z brigád sa vám tak môžu bezpečne hromadiť.

VÚB banka – Start KONTO

Výhodný účet pre študentov ale aj neštudentov vo veku od 15 do 24 rokov ponúka aj slovenská VÚB banka. Pre prvú skupinu je tento účet bezplatný, tí ďalší zaň zaplatia poplatok vo výške 2 eurá. Využívať môžete mobilnú aplikáciu VÚB VIAMO, Internet banking a ak budete účet aktívne používať, mesačne vám naň príde aspoň 100 eur a urobíte 6 rôznych pohybov na účte, ste automaticky aj zadarmo poistení. Problémom tak pre vás nebudú stratené kľúče, doklady či ukradnutá peňaženka alebo taška.

Prima banka – Študentský účet

Balík produktov si pre študentov vo veku od 15 do 26 rokov pripravila aj Prima banka. Zadarmo ho získate ak ste vo veku do 18 rokov, prípadne ak máte zostatok na účet nad 1000 eur. Starší z vás budú pracovníkom musieť priniesť potvrdenie o návšteve školy alebo preukaz ISIC. Prima banka vám ponúka odmenu za platbu kartou a to až vo výške pol percenta každej zaplatenej sumy. Využívať tiež môžete Internet banking.

Slovenská sporiteľňa – Space účet

Účet pre študentov a aj neštudentov vo veku od 15 do 26 rokov vám ponúka aj Slovenská sporiteľňa. Na výber máte zo: Space účtu študent (pre stredoškolákov aj vysokoškolákov), ktorý je zadarmo a potom Space účtu mladý pre neštudentov za poplatok vo výške 2 eurá. Využívať môžete mobilné aplikácie, elektronické bankovníctvo a dokonca máte možnosť si na kartu Visa Electron navrhnúť aj vlastný dizajn.

ČSOB banka – Študentský účet FUN

Aj táto banka ponúka účet pre mladých, či už študentov, ktorí ho majú zadarmo, alebo neštudentov za poplatok vo výške 2,5 eura. Do ČSOB si môžete dokonca preniesť aj účet z inej banky. Ako klient máte možnosť využívať služby ČSOB Internetbankingu ale aj ČSOB SmartBankingu. Dizajn platobnej karty si môžete opätovnej navrhnúť sami.

Poštová banka – Užitočný účet JUNIOR

Ak ste vo veku od 15 do 26 rokov výhodný účet si môžete zriadiť aj v pobočkách Poštovej banky. Svoje financie môžete spravovať aj prostredníctvom mobilnej aplikácie či elektronického bankovníctva a to všetko za poplatok vo výške jedného eura. Ak budete pravidelne vykonávať na účte transakcie v hodnote 200 eur a viac, Poštová banka vás za to odmení. Získať môžete napríklad zľavu z úrokovej sadzby na budúcej pôžičke či prečerpanie vo do výšky 300 eur.