48. Akademický Prešov

26. 3. 2014 | Aktuality

V dňoch 27. 4. – 1. 5. 2014 sa uskutoční už 48. ročník súťaže amatérskej umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, ktorú vyhlásilo Ministerstvo školstva, Ministerstvo kultúry a Rektorát Prešovskej univerzity v Prešove.

Súťažiť budete môcť v štyroch kategóriách, a to v pôvodnej literárnej tvorbe, umeleckom prednese poézie a prózy, umeleckom preklade a prihlásiť sa môžu i šudentské divadlá. Prihlášky a tvorbu je treba zaslať do 17.4., do kategórie pôvodná literárna tvorba do 11.4.2014.

Akademického Prešova sa môžu zúčastniť študenti slovenských vysokých škôl bez ohľadu na typ školy a odbor štúdia. Tematicky sa tento ročník bude zameriavať na divadlo v exteriéri.

V rámci programu sa môžete tešiť už tradične na domácich i zahraničných hostí, divadelné súbory a spisovateľov, besedy, workshopy, prednášky a odborné semináre.

Akademický Prešov ponúka platformu pre prezentáciu ambícií študentov vysokých škôl a hlavne priestor pre diskusiu a polemiku, pre vznik niečoho nového. Vznikol v roku 1966 ako konfrontačné fórum, na ktorom sa vyhraňuje budúca slovenská inteligencia. Dnes podporuje umeleckú aktivitu všetkých vysokoškolákov na Slovensku, predtým v Československu. Cieľom festivalu je osloviť mladú generáciu a poukázať na nezastupiteľné miesto umenia a umeleckej tvorby v živote človeka.

Zdroj: http://www.ff.unipo.sk/ap/index.php…

Zdroj fotografie: www.sxc.hu