Finančné problémy školy v Kremnici sa dotknú najmä študentov

6. 3. 2023 | Aktuality

štúdium v KremniciAsi žiaden maturant by nepredpokladal, že sa bude obávať o ukončenie svojho štúdia pre finančné problémy svojej strednej školy. Nepredstaviteľné sa stalo skutočnosťou pre žiakov Súkromného gymnázia a Súkromnej strednej školy umeleckého priemyslu v Kremnici.

Učitelia na tejto škole nedostali už od decembra minulého roka svoje mzdy a preto okrem trestného oznámenia na vedenie školy, podali aj hromadné výpovede. Niektorí učitelia tak urobili až k 16. marcu, aby svojich študentov pripravili aspoň na písomné maturitné skúšky. Škola má podľa informácií dlhy na daniach a v zdravotnej a v Sociálnej poisťovni. vedenie školy argumentuje, že mzdy nemali ako vyplatíť, nakoľko im boli účty zmrazené exekútorom.

Zmeny pre študentov a zamestnancov školy začali práve koncom minulého roka, kedy škole dodávateľ vypol prívod plynu a vyučovanie sa tak muselo presunúť do mestského kultúrneho centra v Kremnici. Od tej doby zároveň zostali žiakmi školy len maturant, teda žiaci 4. ročníka. Tí však teraz nevedia, čo bude ďalej a právom sa obávajú o úspešné absolvovanie skúšky dospelosti.

Veríme, že sa situácia čo najskôr vyjasní a že žiaci strednej školy v Kremnici budú bez obáv môcť pristúpiť k maturitným skúškam v riadnom termíne a s riadnou prípravou.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme