Kde ešte čakajú na vašu prihlášku?

27. 5. 2016 | Aktuality

Z nejakého dôvodu ste si nepodali prihlášku na vysokú školu? Alebo ste až teraz objavili odbor, ktorý by vám mohol sedieť? Nezúfajte, nemusíte čakať rok, aby ste svoju prihlášku odoslali. Mnoho škôl má na niektoré odbory predĺžený deadline, stačí si len vybrať. Prinášame vám prehľad odborov denného štúdia, na ktoré sa dá prihlásiť aj v priebehu leta.

Kde ešte čakajú na vašu prihlášku?Akadémia umení v Banskej Bystrici prijíma prihlášky na odbor divadelná dramaturgia a réžia do 15. júla. Bratislavská medzinárodná škola liberálnych štúdií prijíma na liberálne štúdiá do 10. júna. Dubnický technologický inštitút v Dubnici nad Váhom má predĺžené prijímanie prihlášok do 30. júna pre odbory elektronika dopravných prostriedkov a učiteľstvo praktickej prípravy.

Do 31. mája a potom dodatočne do 10. septembra si môžete poslať prihlášku na Hudobnú a umeleckú akadémiu Jána Albrechta v Banskej Štiavnici na odbory hudobná interpretácia a teória a hudobná tvorba a teória. Katolícka univerzita v Ružomberku prijíma na náuku o rodine a sociálnu filozofiu od 20. júna do 20. júla.

Kto si chce poslať prihlášku na Prešovskú univerzitu v Prešove, môže tak urobiť do 15. augusta, a to na odbory šport a zdravie, učiteľstvo telesnej výchovy (aj v kombinácii), charitatívna a sociálna služba, preventívna sociálna práca. Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre čaká na vaše prihlášky do 28. júna na odbory kvalita a bezpečnosť vo výrobných technológiách, obchodovanie a podnikanie s technikou, prevádzka dopravných a manipulačných strojov, riadiace systémy vo výrobnej technike, technika pre biosystémy, technika pre odpadové hospodárstvo.

Ak chcete ísť na Slovenskú technickú univerzitu v Bratislave, svoje prihlášky na Ústav manažmentu posielajte od 1. júla do 25. júla. Na Fakultu elektrotechniky a informatiky posielajte prihlášky do 22. júla. Do 10. augusta vašu prihlášku príjmu na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie. Stavebná fakulta prijíma do 12. augusta, Strojnícka fakulta o dva dni dlhšie. STU má dvere otvorené na mnoho odborov, tie si môžete pozrieť na stránke univerzity.

Stredoeurópska vysoká škola v Skalici ešte neukončila prvé kolo prijímania prihlášok, trvá do 31. mája. Do toho istého dátumu čakajú na prihlášky aj na Technickej univerzite v Košiciach. Jej Hutnícka fakulta bude mať aj druhé kolo prihlášok do 19. augusta a Letecká fakulta prijíma až do 10. júna. Do konca mája má svoje poštové schránky otvorené aj Technická univerzita vo Zvolene, Fakulta environmentálnej a výrobnej techniky až do 31. júla. Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne má na vybrané odbory, ktorých nie je málo, predĺžené prihlasovanie do 30. júna, jej Fakulta špeciálnej techniky do 31. júla.

Trnavská univerzita prijíma prihlášky na Pedagogickú fakultu do 10. júla a na Teologickú fakultu do konca júla. Univerzita Komenského v Bratislave prijíma už len na pár odborov. Na evanjelickú teológiu so zameraním na sociálnu pomoc a učiteľstvo náboženskej výchovy (v kombinácii) do 30. mája, na geológiu do 30. júna a na manažment do 31. júla.

Na niektoré predmety Filozofickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici sa môžete prihlásiť do 29. mája, na Fakultu politických vied a medzinárodných vzťahov do 15. júna. Univerzita sv. Cyrila a sv. Metoda v Trnave prijíma na Fakultu sociálnych vied, deadline posielanie prihlášky však závisí od konkrétneho odboru.

Ak chcete študovať architektonickú tvorbu, intermédiá alebo sochu, objekt, inštaláciu, posielajte prihlášku na Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave do 23. mája. Prijíma ešte aj Žilinská univerzita, no opäť sa dátumy pri jednotlivých odboroch líšia.

Tak neváhajte a posielajte, je to pravdepodobne posledná možnosť, ako sa v ďalšom akademickom roku stať študentom vysokej školy.

Ďalšie články k téme