Leto strávené inak. Na letnej škole.

31. 3. 2022 | Študentský život

letná školaLetné prázdniny sa ešte môžu zdať ďaleko, no pokiaľ už teraz premýšľaš nad tým, ako stráviť leto plné zábavy, nových zážitkov a skúseností, máme pre teba tip. Určite si pamätáš zo svojho detstva rôzne tábory nabité hrami, aktivitami a novými kamarátmi. Čím je ale človek starší, má pocit, že tábory už nie sú pre neho. Čo tak ale skúsiť letnú školu pre stredoškolákov?

Predstava učiť sa aj počas leta nie je zväčša tým, na čo čakáš celý školský rok. To možno preto, že sa ti automaticky vybaví učenie ako v škole počas roka. Rozvíjať sa môžeš ale aj v peknej prírode, v kruhu zaujímavých a inšpiratívnych ľudí, ale najdôležitejšie je, že sa môžeš rozvíjať v niečom, čo ťa baví alebo čo ťa láka vyskúšať. Takýto priestor ponúkajú letné školy po celom svete a niekoľko z nich nájdeš už aj na Slovensku. Jednou z nich je aj Letná akadémia Discover. Discover je týždeň zábavy a učenia sa nových vecí určený stredoškolákom. Princípom akadémie je, že si volíš kurzy, ktoré budeš navštevovať v priebehu celého týždňa a ktoré budú tvoriť hlavnú časť tvojho programu. To, aký kurz si zvolíš, je len na tebe. Či už to bude niečo, čo by si chcel(a) v budúcnosti študovať alebo by to malo byť niečo, čo si ešte nikdy doteraz nerobil(a), výber je len na tebe. Možnosti kurzov sa môžu líšiť turnus od turnusu, ale môžeš sa tešiť na kurzy ako napríklad udržateľnosť, robotika, feminizmu v praxi, ekonómia, akademická debata, divadelná kritika a mnohé ďalšie. Istotou však je, že kurzy povedú nadšenci z oboru, ktorý študovali na najlepších univerzitách po celom svete. Okrem hlavných kurzov máš počas týždňa veľké množstvo príležitostí absolvovať rôzne prednášky či workshopy, ktoré ti dajú ďalšiu príležitosť zažiť či naučiť sa niečo nové. Samozrejme, nebolo by to leto, aby bolo bez zábavy, čerstvého vzduchu a nových priateľstiev a aj na to všetko letné školy myslia.

Letná akadémia je skvelou príležitosťou nie len na zmenu prostredia počas leta, ale mnohým môže pomôcť aj vo výbere zamerania na vysokej škole či práve ako zdroj užitočných informácií pri príprave na prijímacie konanie. Okrem toho to môže byť zaujímavá položka v tvojom životopise. Prihlášky na letnú akadémiu sú v plnom prúde, tak neváhaj navštíviť ich stránky.

Tak keď budeš premýšľať nad programom na letné prázdniny, možno sme ti dali chrobáka do hlavy.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme