Medzinárodný debatný turnaj a akadémia v Prahe

18. 5. 2023 | Aktuality

Medzinárodný debatný turnajUž v júli majú záujemcovia možnosť zúčastniť sa legendárneho debatného turnaja Prague Debate Spring, ktorý je dokonca spojený s debatnou akadémiou organizovanou medzinárodnou organizáciou International Debate Education Association (IDEA). Turnaj a akadémia sa budú konať 5. až 11. júla v Prahe. Podujatie je určené stredoškolákom, ktorí už majú s debatou nejaké skúsenosti, a preto organizátori budú pri výbere účastníkov prihliadať aj na potenciál využiť získané vedomosti a zručnosti pri rozvoji materských debatných klubov a v Slovenskej debatnej asociácii. Prihlásiť sa môže jeden tím zložený zo 4 členov a spolu s ním jeden rozhodca či rozhodkyňa.

Účastníci budú mať jedinečnú príležitosť zdokonaliť svoje debatné zručnosti, dozvedieť sa niečo nové, zoznámiť sa a zmerať si sily s debatérmi z rôznych kútov sveta, a teda si samozrejme aj zdokonaliť svoju angličtinu.

Dobrou správou je, že ubytovanie aj strava sú zabezpečené a všetky náklady hradí organizácia IDEA a cestovné náklady prepláca Slovenská debatná asociácia.

Záujemcovia sa môžu hlásiť ako tímy či jednotlivci cez e-mail do 23. mája. Podrobnosti sú uvedené na Facebookovej stránke Slovenskej debatnej asociácie.

Pokiaľ sa teda o debatu zaujímate a na júl ešte nemáte naplánovanú dovolenku, tak toto podujatie určite stojí za pozornosť.

Ďalšie články k téme

Vyskúšaj štúdium v USA. Vďaka programu FLEX máš jedinečnú príležitosť

Stredoškoláci spozornite, môžete ísť na ročný študijný pobyt do USA. Podajte si prihlášku do 28. septembra! Čo je štipendium FLEX?  Future Leaders Exchange program (FLEX) je ročný štipendijný program pre stredoškolákov, ktorý účastníkom umožní študovať na americkej strednej škole. Okrem toho je plne hradený americkým Ministerstvom zahraničných vecí a riadený Úradom pre vzdelávacie a kultúrne záležitosti (ECA). […]

čítajte viac