Posledná šanca na SCIO testy. Zostávajú už len 2 termíny!

29. 4. 2024 | Prijímacie konanie

Posledná šanca na SCIO testyPrijímacie skúšky na vysoké školy sa blížia a pre mnohých to znamená absolvovanie SCIO testov. Nezabudni, že ak plánuješ nastúpiť do prvého ročníka už tento rok na jeseň, zostávajú už len dva termíny, ktorých sa môžeš zúčastniť: 1. mája a 25. mája.

Do termínu prvého z týchto testov zostáva už len chvíľa, dôležité je myslieť aj na registráciu. Na test, ktorý sa bude konať hneď na začiatku mája, je nutné prihlásiť sa do 15. 4. 2024 či na mieste konania testu. Túto možnosť si ale over na stránkach spoločnosti SCIO. Je to zároveň prvý a posledný termín, v ktorom môžeš absolvovať všetky varianty testov.

Na čo si dať pozor?

Pri prihlasovaní si daj pozor na výber správneho testu, ktorý škola požaduje. Môže sa stať, že škola vyžaduje viac druhov testov, napríklad kombináciu Základov spoločenských vied a Matematiky, či Všeobecných študijných predpokladov a Angličtiny.

Špecifická situácia môže nastať u uchádzačov, ktorí sa hlásia aj na vysokú školu v Českej republike. Môže sa totiž stať, že škola v ČR neuznáva náš test Všeobecných študjiných predpokladov a trvá na jeho českej verzii, teda na Obecných studijních předpokladech.

Okrem varianty testu si určite daj pozor na to, či aprílový termín náhodou nie je posledným termínom, ktorý tvoja univerzita uznáva. Pre desiatky vysokých škôl je to totiž posledný možný termín, ktorý zvládnu spracovať.

V čase pandémie COVID-19 zaviedla spoločnosť SCIO online verziu testov. V súčasnosti majú preto uchádzači o štúdium možnosť si vybrať variantu, ktorá im viac vyhovuje. Pokiaľ teda máš v okolí miesto, kde sa testy konajú, môžeš absolvovať prezenčnú variantu. Ak nie, nezúfaj, prihlás sa  prihlás sa na online skúšku. V tomto prípade je však dôležité myslieť na 100% dodržanie podmienok písania testu, aby ti mohol byť pokus uznaný. To, či chceš absolvovať prezenčnú či online verziu testu si spolu s miestom a predmetom vyberáš pri vypĺňaní prihlášky.

To, či sú SCIO testy súčasťou tvojho prijímacieho konania, si môžeš overiť priamo na stránkach škôl v sekcii podmienky prijatia.

Ako nepodceniť prípravu?

Pokiaľ si do tejto chvíle odkladal(a) svoje povinnosti súvisiace s prípravou na testy, ešte nič nie je stratené a máš ešte stále dostatok času na prípravu. Spoločnosť SCIO okrem samotných testov vyrába aj podklady na prípravu. Na ich stránkach nie len že nájdeš vzorové a ukážkové testy, ale nájdeš tam aj odkazy na spoplatnené prípravné materiály či online kurzy.

Tipy na prípravu:

  • Vytvor si harmonogram prípravy.
  • Zopakuj si učivo z gymnázia.
  • Trénuj na vzorových testoch.
  • Využi online kurzy a materiály.
  • Dobre sa pred testom vyspi a ráno sa naraňajkuj.
  • Na test príď včas a v pohode.

Ako sa hovorí: „Šťastie praje pripraveným,” a dôsledná príprava môže byť jedným z faktorov ktoré ti pomôžu znížiť stres. Držíme preto palce aj pri príprave a prajeme veľa šťastia pri prijímacích skúškach!


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme

Ako zvládnuť prijímacie skúšky na vysokú školu?

Ako zvládnuť prijímacie skúšky na vysokú školu?

Písomné maturity sú v plnom prúde, podávanie prihlášok na vysoké školy tiež. To dokonca v niektorých prípadoch už aj skončilo, a to znamená jediné – prijímačky sa blížia. Prijímacie konanie na vysokú školu môže vzbudzovať stres a neistotu, akonáhle sa však zorientuješ, čo je všetko potrebné, nebude to už zďaleka taký strašiak. Pre lepšiu orientáciu …

Prijímačky na medicínu v Bratislave nebudú len o bifľovaní

Prijímačky na medicínu v Bratislave nebudú len o bifľovaní

Prijímacie skúšky na medicínu sú jednými z najobávanejších prijímačiek na vysokú školu. Plynie to z toho, že od študentov medicíny sa už v prvom ročníku očakávajú znalosti vybraných predmetov na veľmi vysokej úrovni. Zároveň to súvisí s tým, že o medicínu je veľký záujem medzi uchádzačmi a lekárske fakulty pomocou náročnosti prijímacích skúšok selektujú tých …

Ako sa nezblázniť z prihlášok, dní otvorených dverí a prijímačiek?

Ako sa nezblázniť z prihlášok, dní otvorených dverí a prijímačiek?

S novým rokom prichádza pre mnohých stredoškolákov obdobie plné rozhodovania sa, prihlášok, návštev DOD, platieb a mnoho ďalších vecí, ktoré súvisia s budúcim nástupom na vysokú školu. Najdôležitejšie na tomto období sú ale termíny! Termín dní otvorených dverí, termíny prihlášok, termín prijímacích skúšok a ďalšie. Pokiaľ zvažujete viac vysokých škôl, odrazu vás tieto termíny zavalia …