Športujte so zľavami

8. 2. 2016 | Študentský život

Dnes je zdravý životný štýl v kurze. Nielen úprava stravy, ale najmä aktívny pohyb či aspoň príležitostný šport. Vysoká škola ponúka mnoho možností realizovať sa aj v tejto oblasti. A navyše ako študenti môžete športovať so zľavami.

Mnoho ľudí si už nevie predstaviť svoj deň či týždeň bez návštevy fitness centra. V každom väčšom meste sa nachádza minimálne jedno, v univerzitných mestách ich je ako maku. Dokonca aj mnohé internáty majú svoje vlastné posilňovne určené pre študentov. Stačí si nájsť to svoje a určite bude mať pre študentov nejakú zľavu na jednorázové vstupy alebo permanentky, stačí sa len preukázať študentskou kartou.

Ak by ste aj do „fitka“ išli, no myslíte si, že nemáte na to vhodné oblečenie alebo si jednoducho chcete zabezpečiť nejakú inú športovú pomôcku, zľavy na vás čakajú aj v rôznych obchodoch so športovými potrebami. Zľavy na ISIC ponúka napríklad Sportisimo, Alpine Pro či HUDYsport.

Milovníkov zimných športov určite potešia zľavy na skipasy do rôznych slovenských lyžiarskych stredísk. Lacnejšiu návštevu si tak môžete užiť v Jasenskej doline, v Jasnej, Bachledovej doline, zľavu ponúka aj Malinô Brdo, Skalka, Donovaly či Čertovica. Niektoré strediská študentom odpustia pár percent z ceny aj pri zapožičaní lyží či na školu lyžovania. Pre tých, ktorí sa radšej len pozerajú, ponúkajú hokejové kluby zľavy zo vstupného na domáce hokejové zápasy či zápasy KHL. Takéto možnosti ponúkajú v Banskej Bystrici, v Bratislave a v Košiciach.

Tí, ktorí viac holdujú vodným športom, nemusia byť smutní. Aj pre nich sa nájde niekoľko zliav. CK Adventurio ponúka zľavu na vodácke zájazdy, lacnejšie si môžete ísť zaplávať napríklad do Aquacity Poprad, na plaváreň IUVENTA v Bratislave, do Tatralandie, na Strehovú, do Bešeňovej, do Komárna alebo na plaváreň v Žiline.

V Bratislave si môžete s partiou zahrať bowling, Rio Granus vám prenajme lode a výstroj na Hrone, v Demänovskej doline môžete vyskúšať bobovú dráhu, vo Veľkej Lomnici si zahrať golf a v Banskej Bystrici zase squash či tenis. A to všetko so zľavou, ak vlastníte platnú ISIC kartu so známkou na zľavy. Prehľad všetkých nájdete na stránke http://isic.sk/vsetky-zlavy/, stačí si navoliť svoje mesto a oblasť záujmu.

Aj univerzity ponúkajú možnosť zašportovať si na akademickej pôde. Či už ide o zapojenie sa do niektorého univerzitného športového tímu, alebo ponúkajú svoje športoviská na rekreačné využitie mimo vyučovacích hodín či tréningov. Mnohé školy či internáty majú ihriská, telocvične či plaváreň. Ponuka je rôzna, v prípade záujmu sa informujte na stránkach vašej univerzity alebo na študijnom oddelení.

Ďalšie články k téme