Študenti blogujú

17. 10. 2016 | Študentský život

Život vysokoškolského študenta nemusí byť vôbec nudný. Nie je to len o sedení na prednáškach, písaní poznámok alebo listovaní v knihách a skriptách. V radoch mladých ľudí, ktorí sa vzdelávajú, existujú aj takí, ktorí sa rozhodli popustiť uzdu svojej fantázii a kreativite. Nenechali sa preto zlákať brigádami v obchodných reťazcoch a ani nemali ambíciu stať sa asistentom niekoho ďalšieho. Založili si však vlastný blog.

Títo študenti majú talent, chuť tvoriť a obdivuhodné odhodlanie. Neuspokojili sa preto so stereotypmi a radšej si zvolili vlastnú cestu. Nejeden spolužiak im má čo závidieť, pretože po skončení prednášok sa blogeri vytratia z učební a začínajú žiť dobrodružne. Skúšajú nové veci a so všetkým sa delia s čitateľmi. Určite sa nimi nechajte inšpirovať!

Sweet Lady Lollipop

http://www.sweetladylollipop.com/

Mladá, šikovná a nepochybne charizmatická slečna Ivana Petrušová má len 21 rokov a už je jednou z najobľúbenejších slovenských blogeriek. Pochádza z mesta Svit a študuje žurnalistiku na najstaršej vysokej škole na Slovensku – Univerzite Komenského v Bratislave. Na svojej internetovej stránke píše hlavne o móde a najnovších trendoch. Okrem toho sa však aj prihovára ženám a dievčatám a radí im, ako by mali byť samé so sebou spokojné. Taktiež v každom jej článku nájdete krásne a pestré fotografie.

Lucy Pug

http://lucypug.sk/blog/

https://www.youtube.com/…/lucylucynka

Má rada kreslenie a práve jej talent a spontánnosť pred kamerou ju vystrelil medzi najlepšie slovenské youtuberky a blogerky. Lucia Hrušková je šikovná mladá slečna, ktorá na vysokej škole študuje marketing. Vo svojom voľnom čase však natáča videá a píše o miestach vo svete, ktoré navštívila, venuje sa aj móde, kozmetickým prípravkom a účesom ale tiež svojim divákom a čitateľom pomáha využiť ich kreativitu formou rôznych „urob si sám/zhotov si sám“ návodov i zdravých a chutných receptov.

Fresshion

http://www.fresshion.com/

Ďalšia študentka, ktorá sa vďaka svojej kreativite presadila na slovenskej scéne je Rebeka Dostálková. Táto mladá slečna študuje marketing na Univerzite Komenského v Bratislave a bloguje o všetkom, čo ju baví. Miluje módu, líčenie a obľubuje pečenie. Na jej internetovej stránke preto nájdete aj množstvo chutných receptov, ktoré musíte vyskúšať! Za svoje úsilie bola aj odmenená, vyhrala totiž ocenenie Bloger roka 2015 v kategó­rii móda.

Pappír Klippa

https://www.facebook.com/PappirKlippa/…

https://www.instagram.com/pappirklippa/

V internetových vodách sa však mladí ľudia realizujú aj inak, než uverejňovaním článkov na blogoch alebo natáčaním videí na youtube. Michal Mário Šťastný študuje žurnalistiku na Univerzite Komenského v Bratislave a jeho šikovné ruky si získali už množstvo fanúšikov. Na sociálnych sieťach Facebook a Instagram totiž tento mladý a talentovaný vysokoškolský študent uverejňuje krátke videá a fotografie svojich nežných papierových diel a procesu ich výroby.

Zdroj foto: www.pixabay.com