Videoknižnica s príbehmi profesionálov

8. 3. 2014 | Uplatnenie absolventov a študentov

Ako si vybrať svoje budúce zamestnanie? Keď hľadáme odpoveď na túto otázku, radíme sa s rodičmi, učiteľmi, robíme si rôzne testy, chodíme na praxe, hľadáme na internete, čo nás zaujíma. Od koho sa však dozviete lepšie, ako to v praxi beží? Predsa od samotných zamestnancov.

Pri hľadaní inšpirácie by Vás preto mohla zaujať stránka „www.corobim.sk“ s videopríbehmi profesionálov, ktorí v nich hovoria o svojich povolaniach. Zistite, ako prebieha bežný pracovný deň riaditeľa, aké limity má konkrétna pozícia, aká je potrebná príprava a štúdium, keď sa chcete v budúcnosti lektorom, nákupkyňou, technológom, vývojárom… Skrátka získajte predstavu o každodennej realite vo Vašom vybranom zamestnaní.

Na stránkach nájdete zatiaľ 20 videí rôznych ľudí, ktorí sa delia o svoje zážitky. Zámerom tvorcov stránok je prispieť k podpore možností pri výbere kariéry. Jednotlivé firmy sa môžu stať členom klubu Corobim, a tak sa pridať k spoluvytváraniu lepších podmienok pre uplatnenie mladých ľudí na trhu práce, píše sa na ich stránkach. Vďaka členstvu potom firmy môžu oslovovať záujemcov alebo školy v konkrétnych regiónoch, prostredníctvom videí umožňovať šírenie ponuky a dopytu na veľtrhoch alebo sociálnych sieťach.

Tím tvorcov www.corobim.sk je multidisciplinárny: jeho súčasťou sú absolventi štúdia marketingu, IT, jazykov, sociálnej psychológie, filmári aj fotografovia. Najnovšie sa chystajú priniesť novinku na veľtrhu práce Profesia days, ktorou je možnosť otestovania aplikácie „Na aké povolanie sa hodím?“. Aplikácia by Vám mala uľahčiť výber budúceho zamestnania. Charakterizujú ju sčasti ako psychologický test, a sčasti ako hru. Jej výsledky Vám pomôžu sa zorientovať vo svojich preferenciách a záujmoch a nakoniec i vo Vašom kariérnom smerovaní a formulovaní Vašich budúcich plánov a cieľov.

Ďalšie články k téme