VysokeSkoly.sk ti pomôžu s prípravou na maturitu

21. 5. 2022 | Rady maturantom

maturitaExternú časť maturity, teda tú písomnú, má už za sebou väčšina maturantov, a to znamená, že sa blíži aj tá ďalšia – interná časť. Tá, na rozdiel od písomnej časti, môže prebiehať na každej škole v iný termín. Okrem toho, ako už z názvu vyplýva, sa tieto dve časti odlišujú práve formou a kým niekomu môže viac vyhovovať testová forma, inému tá ústna. To platí aj pre prípravu, ktorá je tiež veľmi individuálna, no vo všeobecnosti platí, že na internú časť sa pripravuješ po okruhoch či priamo po otázkach a s tými ti poradíme aj my na našich webových stránkach vysokeskoly.sk. Tak čítaj ďalej.

Kedy prebieha ústna časť maturitnej skúšky?

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu stanovilo termín konania od 23. 5. 2022 do 10. 6. 2022 a presný termín každej škole určí Regionálny úrad školskej správy. O presnom termíne, kedy bude prebiehať tvoja maturitná skúška ťa informuje škola. Zväčša to funguje tak, že škola vytvorí poradie jednotlivých odpovedajúcich a vďaka tomu sa dozvieš aj presný čas, kedy budeš odpovedať. Vždy je dobré prísť s časovým predstihom, pretože inak ukrátiš len seba o čas na prípravu. V praxi to teda vyzerá tak, že máš 20 minút na prípravu a 20 minút na odpoveď a vždy keď niekto odpovedá, zároveň s tým sa pripravuje ďalší.

Maturitné otázky na webe VysokeSkoly.sk

Častokrát sa stáva, že žiaci síce vedia, ako bude znieť zadanie, keď si ho vylosujú, no váhajú s tým, čo všetko do otázky patrí, čo pri odpovedi netreba zabudnúť spomenúť. Vypracované otázky z rôznych predmetov nájdeš na našej stránke MaturitneOtazky.sk alebo na webe VysokeSkoly.sk v záložke Maturitné otázky. Nájdeš tam vypracovaných 467 maturitných otázok až z 15 predmetov. Tie ti určite pomôžu pri príprave a vďaka nim nezabudneš na tie najdôležitejšie informácie, na ktoré sa môžu skúšajúci pri maturite opýtať. Samozrejme, je dobré ich spojiť s poznámkami, ktoré máš zo školy, aby si na nič nezabudla/nezabudol.

Veríme, že ti naše vypracované otázky pomôžu a držíme ti palce!


podpora@vysokeskoly.cz