3. ročník Letnej školy diplomacie Štefana Osuského

9. 7. 2023 | Uplatnenie absolventov a študentov

Letná škola diplomacieV dňoch 25. júna až 1. júla prebehol už 3. ročník sviatku mladých diplomatov. Letná škola diplomacie je projektom Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Prvý ročník sa konal v roku 2021 a od tej doby sa stretávajú študenti, študentky a mladí profesionáli a profesionálky so záujmom o medzinárodné vzťahy a o slovenskú zahraničnú a európsku politiku.

Tento rok bol pre účastníkov pripravený bohatý program. Mohli sa tešiť na debaty a praktické semináre s poprednými osobnosťami slovenskej zahraničnej politiky, členmi vedenia rezortu diplomacie, či veľvyslancami a veľvyslankyňami. Zaujímavou príležitosťou bol napríklad protokolárny obed s odborníčkou na etiketu a protokol Katarínou Strýčkovou. Rovnako navštívili domáce ako napríklad Ministerstvo obrany a medzinárodné inštitúcie, či sídla OSN a OBSE vo Viedni. Súčasťou programu bola aj návšteva vybraných kultúrnych inštitúcií, večerná recepcia na jednej z partnerských ambasád, koncert či divadelné predstavenie. Účastníkov privítala aj pani prezidentka Zuzana Čaputová v prezidentskom paláci a mladí diplomati a diplomatky mali možnosť s ňou diskutovať o myšlienkach projektu.

Cieľom Letnej školy diplomacie Štefana Osuského je podnietenie záujmu mladej generácie o dianie v zahraničnej politike, nadviazanie na históriu, hodnoty, tradície a životné príbehy popredných osobností slovenskej diplomacie, ako aj formovanie budúcich lídrov a líderiek verejného a politického života na Slovensku.

Práve takéto aktivity prinášajú mladým ľuďom príležitosti a kontakty, ku ktorým nie je také jednoduché sa dostať. Pokiaľ teda zvažujete diplomatickú kariéru, nepremeškajte ďalšie ročníky.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme

Hľadáš prácu? Pridaj sa k hraničnej a cudzineckej polícii

Hľadáš prácu? Pridaj sa k hraničnej a cudzineckej polícii

Byť súčasťou policajného zboru je pre mnohých snom. Ten sa teraz môže stať skutočnosťou. Hraničná a cudzinecká polícia Slovenskej republiky totiž hľadá nových záujemcov, ktorí by rozšírili ich rady. Pre mnohé z pozícii v policajnom zbore je potrebné mať vyštudovanú policajnú akadémiu, to ale neplatí pre tento post. Záujemcovia o novú prácu však musia splniť …