Ako si uľahčiť učenie? Rýchlym čítaním

27. 7. 2022 | Študentský život

LegentasPrázdniny sú v plnom prúde a len málokto by chcel počuť o nejakej príprave na ďalší školský či akademický rok. My máme pre teba jeden tip, ktorý ti teraz zaberie len 30 minút denne, ale ušetrí mnohonásobok času počas roku. Čo to je? No predsa naše Legentas, ktoré ti pomôže naučiť sa čítať dvakrát efektívnejšie. To sa hodí asi každému, ale pokiaľ si maturant alebo na jeseň nastupuješ na vysokú školu, neváhaj a registruj sa už dnes, aby si nový školský či akademický rok mohla/mohol začínať s novou superschopnosťou.

Čo je to rýchle čítanie?

Ľudský mozog dokáže spracovať až 500 slov za minútu, pokiaľ sú samostatne zobrazené. Na rozdiel od toho však už máme väčší problém so súvislým textom, pri ktorom neškolení čitatelia dokážu prečítať 200 až 250 slov za minútu. Prečo sa to deje? Náš zrak pri čítaní súvislého textu skáče po riadku a bežní neškolení čitatelia robia týchto skokov až príliš, a to ich spomaľuje. Našťastie sa tento počet skokov dá znížiť práve vďaka rýchlemu čítaniu. To sa ale musíme v prvom rade naučiť a potom môžeme zvládnuť až viac ako 500 slov za minútu.

Čo je to Legentas?

Ide o online kurz, ktorý rozvíja a zdokonaľuje tvoje rýchle čítanie. Môžeš ho robiť kedykoľvek a kdekoľvek, kde máš prístup k internetu. Online kurz ťa naučí čítať až o 100 % rýchlejšie, a to pomocou rôznych interaktívnych cvičení a zrozumiteľnej a krátkej teórie. Kurz obsahuje niekoľko lekcií, ktoré postupne zdokonaľujú tvoje schopnosti až na jeho závere zistíš, že oproti začiatkom sa tvoj počet prečítaných znakov minimálne zdvojnásobil. Každá lekcia obsahuje niekoľko cvičení, ktoré sú zamerané na rozvoj jednotlivých schopností potrebných pre rýchle čítanie a na teóriu, ktorú by mal každý rýchly čitateľ poznať. Odporúčaný počet lekcií na jeden deň je iba jedna, ktorá zaberie približne 30 minút. Je to práve z dôvodu, že lekcie sú náročné na sústredenie sa a pre najväčšie úspechy je potrebné, aby boli čitatelia oddýchnutí. V prípade ale, že sa budeš chcieť zdokonaľovať aj na rámec jednej lekcie, kurz obsahuje aj niekoľko doplnkových cvičení. Stránka kurzu je navrhnutá tak, aby ti neustále zobrazovala tvoj progres, ktorý bude po 15. lekcii odmenený certifikátom absolventa. Celý kurz teda okrem jednotlivých lekcií obsahuje kompletný e-book o rýchlom čítaní, spätnú väzbu a rady pri výuke aj neobmedzený prístup k doplnkovým cvičeniam aj po skončení kurzu, aby si sa mohol/mohla spätne pribežne vracať a trénovať. Skúšobná verzia je úplne zdarma a prístup k plnej verzii stojí 119 €, ale dobrá správa, študenti majú 50 % zľavu a teda kurz ťa bude stáť len 59 €.

Pre koho je Legentas určený?

Na kurz sa môže prihlásiť ktokoľvek, kto má záujem naučiť sa rýchlejšie čítať. Pre študentov je táto schopnosť ale veľkým benefitom práve pri učení sa. Najväčší úžitok z toho budú mať ale asi budúci maturanti alebo čerství absolventi strednej školy. Pokiaľ ťa tento rok čakajú maturity a prijímacie skúšky na vysokú, určite sa už psychicky pripravuješ na to, že toho učenia bude asi o trochu viac ako doteraz. Či už je to zanedbaná povinná literatúra alebo podklady pre prípravu na prijímacie konanie alebo SCIO testy, pri všetkom ťa čaká dosť čítania. Práve vďaka Legentas môžeš ušetriť čas práve na tejto časovo náročnej časti učenia sa a využiť ho na niečo iné. Zároveň je Legentas dostupný aj v iných jazykoch ako napríklad aj v češtine. čo môže byť užitočné práve pre študentov, ktorí sa pripravujú na vysokú školu v Čechách. Napriek tomu, že češtine zväčša rozumieme bez väčších problémov, čítanie môže byť o niečo náročnejšie, a to navyše keď ide o každú minútu pri teste. Rovnakým pomocníkom môže byť Legentas aj pre študentov, ktorí budú po prázdninách prvýkrát nastupovať na vysokú školu. štúdium na vysokej bez pochýb obsahuje množstvo skrípt a odborných článkov, ktoré musia študenti čítať z týždňa na týždeň a vďaka tomu zostáva viac času na študentský život.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme