Bude letný semester prebiehať prezenčne?

16. 1. 2022 | Aktuality

prezenčná výučbaDiskusia, o tom ako bude vyzerať letný semester je v plnom prúde a konkrétne rozhodnutie či bude výučba pokračovať online alebo prezenčne bude v najbližších dňoch na vedení konkrétnych vysokých škôl. Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling však na tlačovej konferencii avizoval, že nevidí akýkoľvek dôvod, prečo by si mali vysoké školy ponechať online formu vyučovania, ba dokonca odporúča vrátiť sa k prezenčnému vyučovaniu.

Má to však háčik. Podľa aktuálne platných opatrení budú môcť prezenčne navštevovať školu len študenti v režime OP (očkovaní-prekonaní). Minister opätovne vyzval študentov, aby neverili hoaxom a využili možnosť očkovania, aby tak chránili seba, svojich blízkych a v neposlednom rade si tak zabezpečili prístup k vzdelávaniu. Minister nevidí opodstatnenie, prečo by si mali práve univerzity ponechať online vyučovanie, kým základné aj stredné školy prešli po novom roku k prezenčnej forme.

V konečnom dôsledku však finálne rozhodnutie nezáleží na ministerstve, ale na samotných školách ideálne s prizvaním krízového štábu univerzity do rozhodovania.

Zdroje: TASR

Ďalšie články k téme