Darčeky nemusíme darovať len svojim najbližším

12. 12. 2022 | Aktuality

VianoceUž niekoľký rok sa môžeme v predvianočnom období stretávať s rôznymi iniciatívami, vďaka ktorým si darček pod stromčekom nájdu aj tí, pre ktorých nie sú takou samozrejmosťou. Najčastejšie ide o seniorov, deti alebo kohokoľvek, kto si darčeky nemôže len tak dovoliť, či už z finančných alebo iných dôvodov.

Tieto iniciatívy v predvianočnom období organizujú zbierky, do ktorých môže prispieť ktokoľvek, kto chce vyčariť úsmev na tvári druhým a tak im spríjemniť toto neľahké obdobie. Najznámejšie je balenie rôznych veci do krabíc od bôt, ktoré následne môžete zasieť na zberné miesta a na základe obsahu a vášho označenia, pre koho sú vhodné, sa dostanú do tých najsprávnejších rúk. Práve tieto iniciatívy poskytujú a odporúčané zoznamy veci, ktoré môžu darčeky obsahovať. Najčastejšie ide o kozmetiku, knihy, trvanlivé potraviny, kancelárske potreby a mnoho ďalšieho. Nejde teda o drahé a luxusné darčeky, ale o také, ktoré sú užitočné a hlavne darované zo srdca.

Okrem tohto balenia krabíc sa môžeme stretnúť aj s ďalšou formou, ktorá prebieha napríklad v obchodných centrách. Práve v nich sa môžeme stretnúť s vianočnými stromčekmi ozdobenými prianiami ľudí, ktorí si svoje priania nemôžu len tak splniť. Zákazníci obchodného centra tieto priania splnia ich nákupom a darčeky odovzdajú na informáciách a tie sa potom dostanú k tým, ktorí si ich vytúžili.

Niektoré tieto zbierky predĺžili prijímanie krabíc do polovice decembra a s ozdobami sa môžete tiež stále stretnúť.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme