Jarné prázdniny nielen na slovenských svahoch vďaka ŽSK

5. 3. 2023 | Študentský život

Jarné prázdninyObdobie jarných prázdnin je v plnom prúde a práve tento čas v roku znamená pre mnohých jediné, a to oddych na zjazdovkách. Celé rodiny, ale aj partie kamarátov sa v tomto čase vydávajú na cestu za snehom. Niektorí zostávajú na Slovensku, iní brázdia svahy aj v zahraničí.

Avšak doteraz tomu bolo tak, že pokiaľ niekto pokukoval po zahraničných svahoch, auto bolo nutnosťou, čo pre mnohých môže predstavovať značné obmedzenie. Od tohto roka to však už neplatí. Železničná spoločnosť Slovensko ponúka priame spojenia zo Slovenska takmer až pod samotné zjazdovky v Rakúsku, Poľku aj v Česku. Vlakom sa tak dá dostať do bezprostrednej blízkosti lyžiarskych stredísk. Pokiaľ by niekoho lákalo Rakúsko, z Bratislavy je najbližšie stredisko 3 hodiny cesty Regionálnym Expressom.

Vlak premáva počas víkendov a vo vybraných dátumoch. Na Poľskú stranu kopcov, do stredísk Wierchomia a Jaworzyna, sa dá z Popradu dostať už za 1 hodinu a 40 minút počas víkendu. Spojenie do poľských stredísk je zabezpečené aj z Čadce. Spojenie s českými zjazdovkami je najlepšie zo Žiliny alebo z Čadce a milovníci zimných športov si môžu užiť šport v strediskách Kostelky, Třinec, Kohútka. Čarťák alebo Velké Karlovice.

Nech už sa vyberiete kamkoľvek, nezabúdajte na svoju bezpečnosť, ale aj na bezpečnosť všetkých okolo vás.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme