Konferencia zručnosti mládeže

15. 3. 2023 | Študentský život

Konferencia zručnosti mládežeVedeli ste, že rok 2023 vyhlásila Európska komisia za Európsky rok zručnosti? A nebolo by to tématickejšie, pokiaľ by ho zahájilo niečo iné ako Konferencia zručnosti mládeže, ktorú organizoval Národný inštitút vzdelávania a mládeže a ktorá sa konala 22. februára 2023. Navyše bola konferencia záverečným podujatím Európskeho roku mládeže.

Účastníci sa mohli tešiť na množstvo zaujímavých hostí zo Slovenska aj zo zahraničia a nechýbali ani prednášky a workshopy na rôzne témy. Na konferencii vystúpil aj Mládežnícky delegát SR pri OSN, Michal Salini, ktorý hovoril o udržaní mladých Slovákov a Sloveniek na Slovenku a o kritickom myslení a v priebehu dňa viedol workshop na tému Zapájania sa mládeže do vecí verejných. A bolo by naozaj ťažké hľadať povolanejšiu osobu na túto tému.

Okrem prínosných vystúpení bolo súčasťou konferencie aj Slávnostné oceňovanie Pracovník s mládežou 2022. Ocenenie získali tí, bez ktorých by to v tomto odvetví nešlo. Cenu získal jeden pracovník z každého kraja. Odovzdaná bola aj cena za celoslovenské pôsobenie a aj cena publika.

Takéto konferencie sú len čerešničkou na torte pre aktívnu mládež a pracovníkov s mládežou, ale o to dôležitejšiu úlohu majú v popularizácii ich aktivít medzi širokou verejnosťou.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme