Letná škola klimatických lídrov

9. 9. 2022 | Aktuality

klimatológiaV termíne 22. až 26. augusta 2022 prebehol prvý ročník letnej školy klimatických lídrov, ktorú organizovala prezidentská kancelária. Letná škola je hlavnou súčasťou nového projektu Klimatickí lídri. Projekt je zameraný na študentky a študentov vysokých škôl, ktorí majú záujem o oblasť ochrany klímy a zelenej tranzície.

Ide najmä o študentov, ktorí sa tejto téme venujú a letná škola ich má v tomto snažení povzbudiť, ale aj poskytnúť im priestor na ďalší rozvoj a vďaka čomu sa budú môcť stať klimatickými lídrami najmä na Slovensku, ale aj v zahraničí. O letnú školu prejavilo záujem takmer 100 študentiek a študentov vo veku 18 až 26 rokov, z ktorých bolo vybraných 25 účastníkov na základe životopisu a motivačného listu.

Súčasťou letnej školy bolo niekoľko odborných prednášok, exkurzií a workshopov, všetky vedené expertmi v tejto oblasti, ktorí majú v oblasti klimatickej zmeny dlhoročné skúsenosti. Letná škola sa venovala mnohým témam ako napríklad cirkulárna ekonomika ako nástroj zelenej tranzície, dekarbonizácia Slovenska či spravodlivá zelená transformácia a mnohým ďalším. Účastníci sa stretli s mnohými osobnosťami v tejto oblasti a rôznymi predstaviteľmi samosprávy, štátnej správy a európskych inštitúcií, vďaka čomu mali možnosť získať informácie z prvej ruky, ale aj kontakty, ktoré môžu byť pre nich užitočné v ďalšej kariére.

Na záver týždňa si mladí klimatickí lídri prevzali certifikáty o absolvovaní letnej školy priamo z rúk pani prezidentky.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme