Letný festival vo výklade

27. 4. 2023 | Študentský život

Letný festival vo výkladeNa Slovensku sú už niekoľko rokov populárne letné festivaly. Okrem zaujímavých hudobných hostí sa každý rok môžu tešiť účastníci na prednášky, zaujímavé vystúpenia, ochutnávku streetfoodu, netradičné aktivity a iné nezabudnuteľné časti, ktoré k festivalom patria.

Aby návštevníkom skrátili dobu čakania do leta, organizátori festivalu Grape si pripravil netradičnú formu podujatia. Ide o audiovizuálny projekt Grape Výklad, v ktorom sa prestavia známi slovenskí a českí umelci. Vystúpenia budú 3 a každé prinesie hudobníkov z kapely Billy Barman a ďalších vybraných umelcov. Ako už z názvu vyplýva podujatie sa bude konať vo výkladoch v troch mestách, a to v Trenčíne, v Banskej Bystrici a v Košiciach. Projekt je zameraný na natočenie vystúpenia, ale organizátori mysleli aj na to, aby si ho mohli užiť aj okoloidúci, a preto budú pred každým výkladom umiestnené vonku aj reproduktory. Vystúpenia vo výkladoch budú pomerne krátke. Každá z dvojíc vystupujúcich si zahrá jednu vlastnú skladbu a jednu spoločnú. Vstup do samotných výkladov majú len pozvaní hostia a výhercovia realizovaných súťaží, ale výsledné videá budú k dispozícii už v máji.

Či ste fanúšikom letných festivalov alebo nie, tento neštandardný projekt je určite príjemným ozvláštnením slovenskej hudobnej scény pre všetkých.


podpora@vysokeskoly.cz