Opera SND láka mladých divákov

11. 11. 2022 | Aktuality

Opera SNDOpera nie je typickým žánrom, ktorý navštevujú mladí diváci. Do veľkej miery to je spôsobené aj tým, že je čím ďalej tým náročnejšie zaujať mladú generáciu kultúrou. Ďalším dôvodom je, že deti nie sú od malička rodičmi vedené k navštevovaniu divadiel, koncertov vážnej hudby, baletu či práve opery. To však bohužiaľ častkrát vyplýva z toho, že lístky na tieto podujatia nepatria k najlacnejším a pokiaľ má rodina dve či viac detí, je takáto položkou v rodinnom rozpočte poznať.

A práve proti tejto prekážke sa rozhodla Opera Slovenského národného divadla bojovať znížením cien na večerné predstavenia na 15 EUR pre mladých divákov do 18 rokov. Skvelé je, že táto ponuka platí na celé hľadisko bez ohľadu na kategóriu sedenia. V praxi to teda znamená, že napríklad namiesto 45 EUR za lístok zaplatí mladý divák len tretinu ceny, a to sa už oplatí. Pokiaľ by sa niekomu stále zdalo, že opera predsa nie je pre deti, tak je dôležité poznamenať, že aj keď predstavenia nie sú vyslovene pre deti, tak u inscenácií ako Rusalka, Čert a Káča či Čarovná flauta si prídu určite na svoje.

Takéto zvýhodnené ceny sú v mnohých svetových operách bežnou praxou a my sme radi, že sa SND k nim pridalo. Dobrou správou je, že generálny riaditeľ SND, Matej Drlička, nevylúčil, že takéto detské vstupenky zavedú aj na večerné baletné predstavenia.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme