Príjemné miesta na učenie v Košiciach

21. 9. 2021 | Študentský život

miesta na učenie v KošiciachAkademický rok 2021/2022, síce poznačený corona opatreniami, sa konečne priblížil. Spomedzi košických univerzít už svoje brány otvorila Univerzita Pavla Jozefa Šafárika či Technická univerzita v Košiciach. Možno viac ako kedykoľvek predtým študenti ocenia možnosť štúdia na príjemných miestach v Košiciach či už tých vonkajších alebo vnútorných, a tak po sérií návrhov na príjemné miesta na učenie naprieč Slovenskom prinášame ďalšie tipy z metropoly východu.

Mesto

O tom, že Košice s krásnym, historickým centrom majú čo ponúknuť, niet pochýb. Rovnako sa môže stať práve centrum rušnejším, no o to zaujímavejším miestom, kam vybehnúť za štúdiom. Stačí si nájsť príjemnú kaviareň s pripojením na internet a vzdelávanie sa stane pri šálke kávy a výhľade na Dóm svätej Alžbety či Štátne divadlo hneď ľahším. Sadnúť si s knihou k spievajúcej fontáne na Hlavnom námestí či do parku s fontánou pri Immaculate môže taktiež stáť za zváženie. Určite ide o miesta, kde sa dá načerpať inšpirácia a nové nápady.

Príroda

S prichádzajúcou jeseňou, ktorá dokáže hrať mnohými očarujúcimi farbami, no rovnako s odporúčaniami nezdržiavať sa na miestach s vysokou koncentráciou ľudí, môže byť zaujímavým miestom na učenie príroda. Môže ísť o parky, ako napríklad Mestský park, ktorý bol dlhodobo vnímaný ako nebezpečné miesto, no práve vďaka iniciatíve mesta, tomu už tak nie je, či kúsok od centra nachádzajúci sa park Anička z 19. st. vyhľadávaný práve študentmi.

V Košiciach sa nachádza aj najväčšia botanická zahrada na Slovensku, kde okrem hľadania koncentrácie na učenie, sa môžete nechať odreagovať voľne pobehujúcimi ovečkami či kozičkami, ba dokonca je v areáli možnosť aj opekať. Košice sa okrem iného môžu popýšiť niekoľkými jazierkami, miesta ako stvorené na memorovanie sa učiva či ešte príjemnejší po-študijný oddych.

Pre niekoho, kto by bol ochotný za konetráciou k štúdiu vybehnúť aj ďalej, môže byť skvelou možnosťou siahodlhý Čermeľský les. I keď niektorí tvrdia, že na východe nič nie je, slovenská metropola východu má naozaj čo ponúknuť. Pre študentov to je mnoho kultúrnych, zábavných, edukatívnych podujatí, gastro zážitkov, atrakcií, výhľadov, akcií, klubov, proste všetkého, čo sa študentovi môže zachcieť. Košice sú naozaj výnimočným miestom na štúdium, preto ich určite treba spoznať čo najlepšie.