Príjemné miesta na učenie v Nitre

11. 4. 2020 | Študentský život

Nitra je mesto študentov. Dve univerzity (UKF a SPU) tam poskytujú vzdelanie tisíckam študentov. No a tí, aby boli o niečo múdrejší, sa musia učiť. Nie vždy to ide na internáte a najmä v období, kedy je už teplejšie, sa radšej vyberú niekam von. Na ktorých miestach sa v Nitre učí najlepšie?

Príjemné miesta na učenie v Nitre

Knižnice

Univerzitná knižnica UKF bola ocenená ako stavba roka. Jej priestory sú prispôsobené na učenie, pomôže vám k tomu množstvo kníh a milé pracovníčky knižnice. Mnoho budov patriacich fakultám univerzity disponuje študovňami, kde sa naozaj dáva pozor na to, aby nikto nikoho nevyrušoval. Okrem toho sa v Nitre nachádza napríklad aj Slovenská poľnohospodárka knižnica či Krajská knižnica Karola Kmeťka.

Podniky

Nitra nie je až také rušné mesto, pokiaľ sa teda nenachádzate úplne v centre. Najmä na jar a v lete si môžete sadnúť na akúkoľvek terasu s knihou v ruke a bude vám fajn. Takou najobľúbenejšou je asi terasa Pod Agátmi, kde vám načapujú výbornú malinovku. V zime môžete zájsť do čajovní. A ak potrebujete napríklad písať seminárku, navštíviť môžete aj coworkingové centrum.

Parky

Kto má rád čvirikanie vtákov, bude sa mu páčiť v Nitrianskom mestskom parku. Stačí si nájsť príjemné miesto v tieni a učenie pôjde ako po masle. A v prestávkach medzi učením môžete vyskúšať prejsť bludisko, zahrať si ruské kolky, pozrieť domáce zvieratá v Gazdovskom parku či dať si niečo na osvieženie v bufete. A to všetko hneď pod Nitrianskym hradom. Ak preferujete viac betón ako zeleň, vyskúšať môžete Svätoplukovo námestie s fontánou alebo menej rušné Pribinovo námestie.

Príroda

Mesto pod Zoborom plné zelene. Aj taká je Nitra. Ak si chcete učenie spojiť s turistikou, môžete sa vybrať na Pyramídu na Zobor, odkiaľ budete mať krásny výhľad na mesto. Fajn prechádzkou do kopca je aj výlet na Kalváriu, kde sa tiež môžete usadiť na deku a s pohľadom na mesto z inej strany ako zo Zobora sa učiť to, čo potrebujete. Trochu ďalej je Dražovský kostolík, pri ktorom je tiež ticho a príjemne. Určite sa tam dobre učí história.

Učiť sa dá v podstate kdekoľvek. Záleží len od toho, aké podmienky k tomu potrebujete či aké počasie vonku práve je. Vyskúšajte rôzne miesta a určite natrafíte na to pravé pre vás, kde vám učenie nepôjde od ruky, ale ešte lepšie.

Ďalšie články k téme