Slováci môžu meniť Slovensko aj zo zahraničia

30. 1. 2023 | Aktuality

Slováci môžu meniť Slovensko aj zo zahraničia Veľa Slovákov, ktorí sa rozhodnú odísť do zahraničia nezanevrú na Slovensko a jeho budúcnosť. Práve naopak častokrát sú tými, ktorí by radi svoje skúsenosti zo zahraničia posúvali na Slovensko. To, že to nie je pre jednotlivca len také jednoduché a navyše pokiaľ už má rozbehnutý život mimo SR, pochopila Nexteria.

Preto rozbehla program Nexteria Global HUB, ktorý je určený práve mladým Slovákom a Slovenkám v zahraniční, ktorý sa chcú podieľať na zlepšovaní Slovenska aj zo zahraničia. Ide o 8-týždňový program, v rámci ktorého účastníkov čaká niekoľko zaujímavých vzdelávacích aktivít, networkingu a pracovných príležitostí.

Vďaka vzdelávacím aktivitám sa účastníci dozvedia o tom najdôležitejšom dianí na Slovensku a pripravené workshopy ich rozvíjajú v argumentácii, v digitálnych a marketingových zručnostiach, v analytike,… a to všetko prostredníctvom prepájania so zaujímavými a inšpiratívnymi ľuďmi ako je Zuzana Kovačič Hanzelová, Mária Patakyová, Štefan Hríb, a ďalší z popredných firiem pôsobiacich na Slovensku. Na celé trvanie programu je naplánovaných 6 vzdelávacích aktivít.

Ďalšou významnou súčasťou je prepájanie účastníkov tak, aby mali príležitosť sa spoznať, dozvedieť sa o svojich aktivitách a vzájomne sa tak inšpirovať. V priebehu programu čakajú účastníkov 3 socializačné aktivity.

V neposlednom rade sú to pracovné príležitosti a rôzne zaujímavé projekty. Keďže celý projekt je postavený na tom, že účastníci nemusia svoj čas tráviť na Slovensku, aj táto posledná súčasť programu s tým počíta. Účastníci dostanú také príležitosti v projektoch a spoločnostiach na Slovensku, ktoré sú vytvárané priamo na mieru Slovákom v zahraničí. Takže aj takto môžu mladí Slováci a Slovenky byť súčasťou života a jeho rozvoja na Slovensku.

Na záver každý účastník obdrží certifikát o absolvovaní, ale aj tak najcennejšie budú práve nové poznatky, známosti a príležitosti, ktoré si účastníci odnesú.

Pokiaľ váhaš alebo si nevieš predstaviť, ako také diskusie medzi mladými Slovákmi a Slovenkami žijúcimi v zahraničí vyzerajú, vypočuj si ich ukážky v podobe podcastov na Nexteria Globas Podcast.

Nexteria je neziskové združenie, ktoré sa venuje mladým Slovákom a rozvíja ich potenciál. O Nexterii a ich ideatone sme písali už aj v minulom článku.

Pokiaľ si to ty alebo poznáš niekoho vo svojom okolí, kto zo Slovenska odišiel, ale stále má chuť na ňom pracovať a rozvíjať ho, tak neváhaj, predaj miest končí už 5. 2. 2023 a prvé online stretnutie prebehne už 7. februára . Členstvo síce stojí 29,90€ pre nových členov, ale pokiaľ sa prihlásite vo dvojici, je to už len 19,9€. Netreba zabudnúť, že okrem samotnej prihlášky je nutné si v HUBe  zaistiť miesto aj platbou samotného členstva. V rámci prihlášky sa uvádzajú len základné informácie a nezaberie ti to viac ako 3 minúty a následne na hlavnej stránke je dôležité vybrať si typ členstva a zaplatiť. Výhodou pre

Takáto príležitosť napojiť sa na Slovensko aj z pohodlia zahraničného domova je príležitosťou, ktorej sa ťažko odoláva.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme