Študenti v Bratislave sa môžu tešiť na nové internáty

26. 4. 2023 | Študentský život

nové internáty pre študentovV bratislavskej Petržalke, hneď oproti Ekonomickej univerzite, vyrastú nové internáty pre študentov. Študenti sa môžu tešiť na moderné bývanie aj s parkovacími miestami.

Internátnemu ubytovaniu vysokoškolských študentov ešte stále kraľujú internáty patriace k vysokým školám. Tie sú relatívne lacnou alternatívou, avšak slúžia študentom už niekoľko rokov, čo sa na mnohých značne odráža a aj napriek rekonštrukciám stále majú priestor na zlepšovanie. Súkromné alternatívny internátov sú v Bratislave zatiaľ ešte len dve, a to Petržalke v podobe bývalého hotela pri Inchebe a v Ružinove na Tomášikovej.

Do výstavby nových internátov sa pustila firma WH Holding, ktorá už prevádzkuje ubytovanie pre zamestnancov vo viacerých mestách pod značkou Work&Home a novému internátu pribudne 3 časť tejto značku a vznikne Work&Home&Study.

Internát by mal mať 102 ubytovacích jednotiek a podzemnú garáž s 24 parkovacími miestami. Spoločnosť okrem vybudovania samotného internátu sľubuje aj oddychové zóny pre študentov a obyvateľov z okolia, detské ihrisko a prírodné plochy prepojené na terasy maloobchodných prevádzok.

Asi najbližšie tomuto typu ubytovania má súkromný internát v Prahe The Fizz. Aj v tomto prípade ide o nedávno vybudované a moderné bývanie pre študentov. Jednolôžková samostatná izba izba stojí mesačne od 18 500 Kč, čo je v prepočte necelých 800 €.

Aké budú ceny nového internátu v Bratislave ešte zďaleka nie je jasné, ale ako kompromis medzi typickým internátom a ubytovaním v podnájme, má rozhodne veľký potenciál.


podpora@vysokeskoly.cz