Študentské písomné práce sa môžu stať minulosťou

10. 12. 2023 | Aktuality

Umela inteligenciaDiskusia o využívaní umelej inteligencie je už niekoľko mesiacov veľkou témou aj pre akademickú obec. Študenti totiž podľa mnohých využívajú AI na to, aby za nich napísala práce. S týmto zneužívaním umelej inteligencie súhlasí aj vedenie Fakulty podnikohospodárskej Vysokej školy ekonomickej v Prahe.

Nakoľko podľa fakulty dokáže AI napísať bakalársku prácu, ktorú nie je možné rozpoznať od tej skutočne písanej študentom, budú namiesto toho študenti spracovávať projekt. U toho je to vraj už omnoho jednoduchšie. Môže ísť o odbornú študijnú stáž v zahraničí v kombinácii s podrobnou správou o nej, účasť na výskumnom projekte alebo o podnikateľský projekt.

K takejto zmene dochádza zatiaľ len na tejto vybranej fakulte VŠE. Akú majú však bakalárske a diplomové práce budúcnosť je otázkou. Možno práve ten krok je jedným z prvých smerom k zmene.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme

Používaš Google účet? Tak zbystri

Používaš Google účet? Tak zbystri

Prevádzkovateľov e-mailových účelov a úložísk je niekoľko. Jedným z najznámejších, ak nie najznámejším je spoločnosť Google. Práve služby Google využíva v dnešnej dobe asi miliarda ľudí. Okrem známeho e-mailu môžu užívatelia využívať funkcie ako je vytváranie dokumentov, kalendár či cloudové úložisko. Mnohé z týchto funkcii využívajú študenti pre potreby svojho štúdia, čo dokazuje aj to, …