Výnimka zo zákazu vychádzania pre niektorých študentov

18. 2. 2021 | Aktuality

Výnimka zo zákazu vyhádzania pre niektorých študentov  Výnimka z vychádzania, ktorá vznikla ako reakcia na zákaz vychádzania počas núdzového stavu, bola na rokovaní vlády prijatá s platnosťou k dátumu 15. februára. Výnimka sa vzťahuje k ceste do školy, na internát, do univerzitných priestorov či iných zariadení spojených s výučbou, konkrétne k týmto študentom:

-          študenti 4., 5. a 6. ročníka všeobecného lekárstva

-          2. a 3. ročník ošetrovateľstva

-          2. a 3. ročník odboru pôrodnej asistencie

-          3. ročník urgentnej zdravotníckej starostlivosti

Výnimku bola udelená z dôvodu neschopnosti uskutočňovať kvalitnú dištančnú výučbu v odboroch, ktoré si nevyhnutne vyžadujú osobnú prítomnosť a prax. Podrobnejšie informácie z lekárskej fakulty Univerzity Komenského a lekárskej fakulty v Martine oznámi vedenie svojim študentom priebežne, aby mohla byť výučba zahájená čo najskôr.

Potrebné pre študentov dochádzajúcich do školy a priestorov spojených so štúdiom je nevyhnutnosť preukázania sa negatívnym testom, PCR alebo antigénovým testom, nie starším ako sedem dní. Druhá možnosť preukázania sa je potvrdenie o prekonaní covid ochorenia v rozmedzí nie viac ako tri mesiace, či prípadne potvrdenie o zaočkovaní, a to najmenej štrnásť dní od podania druhej dávky vakcíny. Výnimka sa vzťahuje aj k študentom, ktorých zdravotný stav nedovoľuje podstúpiť testovanie či očkovanie.

Zdroje: https://spravy.rtvs.sk/2021/02/niektori-studenti-budu-mat-vynimku-zo-zakazu-vychadzania/