Neplať viac, keď nemusíš, využi študentskú kartu

5. 4. 2022 | Študentský život

študentská kartaVäčšina vysokých, ale už aj mnohé stredné školy ponúkajú svojim študentom možnosť vybaviť si študentskú kartičku ISIC či EURO26 namiesto iného školského preukazu. S veľkou pravdepodobnosťou máš tiež jednu v peňaženke. Najčastejšie ju asi používaš pri vstupe do školy alebo ako doklad toho, že si študent(ka) danej školy. Netreba však zabúdať na to, že preukaz slúži aj ako vstupenka do sveta študentských zliav. Táto informácia určite pre teba nie je novinkou a vždy keď ideš napríklad do divadla, automaticky vyťahuješ kartičku z peňaženky a tešíš sa na polovičnú cenu lístka. Spomínaš si ale na brožúrku, ktorú si dostal(a) pri zakladaní karty alebo pri predlžovaní jej platnosti? A spomínaš si aj na to, že tam boli zľavy aj na iné veci a aktivity ako sú kultúrne podujatia? Pokiaľ áno a vyťahuješ svoju kartu pri každej možnej príležitosti získať študentskú zľavu, gratulujeme, tvoja peňaženka má z teba určite radosť.

Väčšina z nás však ale častokrát zabúda, ale čo je ešte horšie, dokonca netuší, kde všade sa dajú zľavy so študentskými kartami uplatniť. Je ale škoda, aby si platil(a) plnú cenu, pokiaľ si držiteľkou či držiteľom takejto karty. Preto keď si budeš najbližšie kupovať nové kúsky do šatníka alebo knižnice, over si, či náhodou nemôže byť tvoj nákup lacnejší o pár percent. Zľavy takto môžeš získať aj na miestach, kde by si ich nečakal(a). Ani nevieš ako a môžeš sa len vďaka registrácii svojej karty stať VIP členom a mať tak lacnejšiu elektroniku či paušál.

Niektoré zľavy môžu byť vyššie iné sa môžu javiť ako zanedbateľné, ale postupne si tak môžeš odkladať euro k euru a využiť našetrené peniaze napríklad na štúdium. Dôležité nie je len možnosti využívať, ale najmä o nich vedieť a my veríme, že si odteraz vždy spomenieš na tento krátky článok tesne pred pokladňou a overíš si, či náhodou na teba nečaká nejaká zľava navyše.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme