Online hodiny pre maturantov

26. 2. 2021 | Rady maturantom

Online hodiny pre maturantov Mimoparlamentná strana SPOLU sa rozhodla sprostredkovať online hodiny a prednášky ako formu prípravy na maturitu a prijímacie skúšky pre maturantov, ktorí v momentálnom období netrpia len obmedzeným sociálnym kontaktom, no aj obmedzenou možnosťou na plnohodnotnú prípravu sa na skúšky.

Obdobie korona krízy je určite zložitým časom pre všetkých študentov. Niektorí situáciu spôsobenú pandémiou znášajú lepšie, iní horšie, všetkým spoločne však určite dištančné štúdium spôsobuje krušné chvíle. Maturanti sa musia s touto situáciou popasovať predsa len o niečo viac. Končia jenu etapu svojho života a mali by sa plnohodnotne pripraviť na tú, všade spomínanú skúšku dospelosti, ako sa maturita familiárne nazýva.

Online hodiny sprostredkované stranou Spolu budú vedené špičkovými slovenskými pedagógmi, odborníkmi z praxe či vedcami. Samotní študenti môžu hlasovať, o ktorú tému majú najväčší záujem, a ktorá téma by sa mala zaradiť do online hodín, a tak nezostala opomenutá.

Hodiny a prednášky budú prebiehať od začiatku marca začnúc s hodinami biológie vedenej známym environmentálnym aktivistom Erikom Balážom či  hodina literatúry pod taktovkou známeho rozprávkara Daniela Heviera.  Študenti sa na hodiny môžu prihlásiť, a tak sa aktívne zapájať a byť súčasťou cez platformu Zoom, nakoľko je však počet limitovaní, ďalší záujemcovia si budú môcť hodinu pozrieť „live“ a klásť otázky formou komentárov. O nových hodinách a všetkých potrebných správach môžete byť informovaní po prihlásení sa mailom, aby vám žiadna podnetná téma, či hodina o ktorú máte záujem neunikla. Po hodinách budú naviac rozoslané užitočné informácie od lektora. Ba čo viac, všetky hodiny by mali byť uložené v archíve, a tak vám už naozaj nič neunikne, keďže budú sprístupnené až do maturít a vy si ich môžete pozrieť kedykoľvek vám to časové možnosti dovolia.

Iniciatíve môžeme len fandiť a vás všetkých aj nematurantov pozvať využiť takúto výnimočnú možnosť!

Zdroje: https://maturujemespolu.sk/planovane-hodiny/

Ďalšie články k téme