Posledné 2 termíny SCIO testov

10. 4. 2022 | Prijímacie konanie

SCIO testyPrijímacie skúšky na vysoké školy môžu mať mnoho podôb. Niektoré majú vlastné testy či ústne skúšania, iné zasa využívajú testy spoločnosti SCIO. To, či sú SCIO testy súčasťou tvojho prijímacieho konania si môžeš overiť priamo na stránkach škôl v sekcii podmienky prijatia. V prípade, že ich musíš absolvovať, aby si sa mohol uchádzať o miesto, je teraz čas spozornieť.

Spoločnosť SCIO organizuje posledné dva termíny testov, a to už čoskoro – 30. apríla a 21. mája 2022. Na test, ktorý sa bude konať už teraz v apríli je nutné prihlásiť sa do 14. 4. 2022. Je to zároveň posledný termín, v ktorom môžeš absolvovať všetky varianty testov. V májovom termíne už chýba napríklad matematika, ktorá môže byť pre mnohé školy kľúčová.

Okrem varianty testu si určite daj pozor na to, či aprílový termín náhodou nie je posledným termínom, ktorý tvoja univerzita uznáva. Pre desiatky vysokých škôl je to totiž posledný možný termín, ktorý zvládnu spracovať.

Pokiaľ si do tejto chvíle odkladal(a) svoje povinnosti súvisiace s prípravou na testy, ešte nič nie je stratené a máš ešte stále dostatok času na prípravu. Spoločnosť SCIO okrem samotných testov vyrába aj podklady na prípravu. Na ich stránkach nie len že nájdeš vzorové a ukážkové testy, ale nájdeš tam aj odkazy na spoplatnené prípravné materiály či online kurzy.

Nech už tvoje prijímačky obsahujú čokoľvek, my ti držíme palce a prajeme ti pri nich veľa šťastia.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme