Pracovné príležitosti pre mladých v Lidl Slovensko

12. 6. 2022 | Uplatnenie absolventov a študentov

Pracovné príležitostiHľadať a nájsť prácu ako žiak či študent môže byť pre mnohých neľahkou úlohou. Veľa mladých ľudí sa stretáva s tým, že zamestnávatelia vyžadujú roky praxe alebo ponúkajú prácu, ktorá nie je v obore, ktorému sa chcú študenti venovať. Našťastie však niektorí zamestnávatelia chápu, že sa v osemnástich rokoch nedá mať desaťročnú prax a práve naopak ponúkajú kvalitnú pracovnú príležitosť pre začiatok kariéry. Medzi nich patrí napríklad aj Lidl Slovenská republika. Známy reťazec dáva pracovné príležitosti žiakom základných, stredných aj vysokých škôl. Ponuka niekoľko programov, ktoré prebiehajú počas štúdia aj po jeho skončení.

Pre žiakov 9. ročníka základných škôl je pripravené duálne vzdelávanie, v rámci ktorého môžu pri štúdiu absolvovať prax priamo v predajniach Lidl.

Ďalšou alternatívou je práca pre študentov, ktorí majú viac ako osemnásť rokov a hľadajú časovo flexibilnú prácu. Pre tých Lidl vytvoril pozície v predajniach, ale aj v logistických centrách. Táto práca sa najviac podobá bežným brigádam, no pokiaľ ťa toto prostredie láka, môžeš už v mladom veku nazrieť do fungovania veľkého reťazca.

Pre absolventov stredných alebo vysokých škôl Lidl pripravil dvanásťmesačný Trainee program, ktorý absolventov vtiahne do pracovného režimu hneď po škole. Okrem mzdy a ďalších benefitov je výhodou aj podmienka čerstvého absolventa. Vďaka tomu budeš mať istotu, že všetci uchádzači majú rovnakú štartovaciu čiaru, ktorou je čerstvý diplom či maturitné vysvedčenie.

Ďalšou príležitosťou je stáž v Lidl centrále, kde si nájde uplatnenie takmer každé zameranie. Nech už študuješ IT, HR alebo logistiku, ver, že všetky tieto a mnohé ďalšie špecializácie sú pre takéto spoločnosti nepostrádateľné pre zabezpečenie celého chodu.

Spoločnosť Lidl a mnohé ďalšie spoločnosti dávajú priestor mladým ľuďom na začaitok kariéry. Mladí ľudia sa tak vďaka nim môžu rozvíjať v tom, čo ich baví a čomu by sa chceli venovať. Zároveň je mladá krv pre tieto spoločnosti aj významným prínosom, vo forme väčšej dynamiky a nových nápadov.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme