Už je to 5 rokov

19. 2. 2023 | Aktuality

5 rokov od vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny KušnírovejO pár dní, konkrétne 21. februára ubehne 5 rokov od vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Obaja boli zavraždení vo svojom dome vo Veľkej Mači. Táto udalosť otriasla celý Slovenskom a zdvihla sa vlna protestov v desiatkach slovenských aj zahraničných miest. Jedno zo zhromaždení bolo označené za najväčšie od protikomunistických protestov v roku 1989.

Táto vražda bola, je a bude významnou tragickou udalosťou v histórii Slovenska, ale aj v histórii žurnalistiky. Jej pripomienku organizuje aj Denník SME prostredníctvom debaty, ktorá sa bude konať v deň vraždy, teda 21. februára o 18:00 v Martinuse na Obchodnej ulici v Bratislave. Diskusiu moderuje známa a skúsená novinárka Zuzana Kovačič Hanzelová a jej hosťami sú exministerka spravodlivosti, Mária Kolíková, prokurátor špeciálnej prokuratúry Ján Šanta a bývalá prokurátorka a advokátka Eva Mišíková. Zuzana Kovačič Hanzelová sa bude hostí pýtať, ako je na tom spravodlivosť na Slovensku po tejto tragickej udalosti a či sa niečo zmenilo. Zaoberať sa budú aj obvineniami politikov a policajtov, ktoré stále nie sú uzatvorené a ďalšími dôležitými témami, ktoré s vraždou súvisia.

Pokiaľ si nájdete chvíľu, určite je návšteva tejto diskusie skvelým spôsobom, ako si uctiť pamiatku týchto mladých ľudí.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme